Μορφωτική και ψυχαγωνική εκδήλωση διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων στο Π.Γυναικόκαστρο

Πολιτισμός /

«Νυχτερινές διαδρομές, αφηγήσεις, μουσικές… ουρανίων σωμάτων επισκοπήσεις στο βυζαντινό κάστρο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς, στο πλαίσιο των πανελληνίων εκδηλώσεων του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού με γενικό τίτλο «Εν νυκτί», σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς, τον πολιτιστικό σύλλογο Π.Γυναικόκαστρου και την ομάδα φίλων αστρονομίας Θεσσαλονίκης.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30.7.18, στον αρχαιολογικό χώρο Γυναικόκαστρου, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις αρχαιολόγων, με την συνοδεία του κλαρινετίστα Ηλία Γκίρμπα, και παρατήρηση ουρανίων σωμάτων με τηλεσκόπιο.

Οι διοργανωτές συνιστούν σε όσους προσέλθουν να φορούν μακρύ παντελόνι και αθλητικά παπούτσια κα να έχουν μαζί τους νερό, φακό ή φαναράκι και μαξιλάρι ανάπαυσης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το τηλέφωνο 2310-413.415 (δρα Γεωργία Στρατούλη, δρα Μαρία Φαρμάκη).

Περισσότερα

Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει εντός του τρέχοντος μηνός. […]

Δείτε ακόμα