Πολιτισμός

Μία κιλκισιώτικη εκδοχή του παραμυθιού του Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκηπας»

Με οδηγό τον καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Χαριτίδη και συνοδοιπόρο την εκπαιδευτικό και χορογράφο Μαρία Πουλαράκη, συνεχίζει την δημιουργική πολιτιστική δραστηριότητά της η ομάδα «Τράτσα τζοβαΝίλε» («Traccia giovaNile»), «ανεβάζοντας» μουσικοχορευτική εκδοχή του πασίγνωστου παραμυθιού του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκηπας».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Η ομάδα «Traccia giovanNile» που αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφιερώνει χρόνο και παρουσιάζει την δική της μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Η ομάδα θα δώσει έξι παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικά κολλέγια αλλά και σε δημόσια σχολεία καθώς και στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη.

Επίσης, θα δοθούν τέσσερες παραστάσεις στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη 3 και 10 Απριλίου στις 9 και στις 11 το πρωί.

Αυτή την προσπάθεια της ομάδας τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή οι χορηγοί μας, που τους ευχαριστούμε θερμά και είναι οι: ALUMIL, Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ, KLEEMANΝ, NUTRIPET, ΠΑΡΠΑΡΑΣ Α.Ε., STAGE DOOR COSTUMES & EUROAGRO.

Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα δοθούν για τις ανάγκες της δομής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.).

«Σας περιμένουμε να «αγκαλιάσετε» αυτή την προσπάθειά μας, ώστε «Η φωνή μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο» και όπως λέει και το παραμύθι του Μικρού Πρίγκηπα «Όλοι οι μεγάλοι ήταν στην αρχή παιδιά, λίγοι όμως από αυτούς το θυμούνται».

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

«Μεγαλεία»… ο πρόεδρος!

Παρούσα στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ… η αχρείαστη συστάσεων Βούλα Πατουλίδου! Παρών… ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος! […]