Aύξηση πωλήσεων της Kleemann Hellas στο πρώτο πεντάμηνο του 2017

Οικονομία /

Μετά από πολυετή καθίζηση λόγω της κάμψης της οικοδομικής δραστηριότητας, επανακάμπτει η ελληνική αγορά ανελκυστήρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης τακτικής γενικής συνέλευσης της Kleemann Hellas, μετά από την αποχώρηση της από το χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα.

Όπως έγινε γνωστό η ελληνική αγορά ανελκυστήρων στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 είναι η πρώτη χώρα από τις εκατό περίπου που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ενώ αύξηση 144% έχουν σημειώσει και οι πωλήσεις ανελκυστήρων στην Κίνα.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του Ομίλου στη γενική συνέλεση στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Αγγλία και η Τουρκία.

Επίσης οι ενοποιημένες πωλήσεις στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου καταγράφουν αύξηση της τάξης του 10% ενώ στόχος του Ομίλου είναι στο σύνολο του χρόνου, να διαμορφωθούν στα 125 εκατ. ευρώ.
KLEEMAN
Εκτός από την Ελλάδα και την Κίνα ανοδικά κινούνται οι αγορές της Αυστραλίας, της Αγγλίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας, ενώ επιδίωξή του Ομίλου για το 2017, δεν είναι η δημιουργία νέων θυγατρικών αλλά η ενίσχυση των αυτών που ήδη υπάρχουν σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής κ. Νίκος Κουκούντζος, οι ενοποιημένες πωλήσεις στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου καταγράφουν αύξηση της τάξης του 10% ενώ στόχος του ομίλου είναι στο σύνολο του χρόνου, να διαμορφωθούν στα 125 εκατ. ευρώ. Αυτή η διψήφια ποσοστιαία αύξηση οφείλεται και στην πρόβλεψη των αγορών να κάνουν αυξημένες προμήθειες πριν τροποποιηθούν, στο δεύτερο εξάμηνο, ορισμένες παραγωγικές απαιτήσεις.

«Η ελληνική αγορά πράγματι παρουσιάζει άνοδο αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι προβλέπεται να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα ενώ πέραν της κινεζικής αγοράς, ανοδικά κινούνται οι αγορές της Αυστραλίας, της Αγγλίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας, ενώ επιδίωξή μας για το 2017, δεν είναι η δημιουργία νέων θυγατρικών αλλά η ενίσχυση των νεότερων στο δίκτυο του Ομίλου, όπως σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία», εξήγησε ο κ. Κουκούντζος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανάπτυξη για τον Όμιλο ξεκίνησε μεσούσης της κρίσης, όταν το 2011 δημιούργησε στο Κιλκίς τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επένδυση ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε το πλεονέκτηµα στο Τµήµα έρευνας και ανάπτυξης να πραγματοποιεί δοκιµές για µια σειρά νέων προϊόντων, όπως για ανελκυστήρες που προορίζονται για ουρανοξύστες.
Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει σε νέες µεγάλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής.

Την ίδια χρονιά, ο όµιλος εγκαινίασε την τρίτη παραγωγική µονάδα του –εκτός αυτής που εδράζεται στο Κιλκίς και άλλης µίας στη Σερβία– αυτή τη φορά στην Κίνα, στην επαρχία Σούτζο, πλησίον της Σαγκάης, όπου βρίσκονται µεγάλες βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, µεταξύ των οποίων και εκείνες σηµαντικών ανταγωνιστών της Kleemann στην παραγωγή ανελκυστήρων.

Η κίνηση, που κόστισε δύο εκατ. ευρώ, έπεται της ίδρυσης θυγατρικής στον Χονγκ Κονγκ το 2010 και ήρθε για να ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και την εµπορική διείσδυση του οµίλου στην περιοχή.

Σήμερα η Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία.

Οι πωλήσεις του ομίλου διεθνώς με ποσοστό που αγγίζει το 85% των συνολικών πωλήσεων,ενώ στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση με ποσοστό περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες.

Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, κατέχοντας έτσι το 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα ενώ κατέχει ηγετική θέση στη Ελληνική αγορά (περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες).

Ασανσέρ με τη σφραγίδα Kleemann υπάρχουν μάλιστα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, στον Καθεδρικό ναό Norwich, στην American Express Brighton Stadium στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Διεθνές αεροδρόμιο στη Λετονία και Ισλανδία, στα γραφεία Υπουργείου Εξωτερικών στο Δουβλίνο και άλλα. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα έργα στο Αττικό Μετρό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα 420 ολυμπιακά έργα.