Το καρπούζι είχε και φέτος… την τιμιτική του στο Ν.Αγιονέρι

Πολιτισμός /

Το Νέο Αγιονέρι τίμησε και φέτος τις παραδόσεις του με τη «Γιορτή Καρπουζιού» που διοργάνωσε με επιτυχία ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Μιστί» σε συνεργασία με το δήμο Κιλκίς.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27.7.18 πρωταγωνίστησε… το καρπούζι που καλλιεργούν με μεγάλη επιμέλεια οι τοπικοί παραγωγοί και δεν αρκούνται μόνο στην κατανάλωση και διάθεση του φρούτου στην αγορά.

Οι νοικοκυρές παρασκευάζουν επίσης, μαρμελάδα και γλυκό. Φέτος, μετά το κέρασμα στους επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε… γλυπτική καρπουζιού και διαγωνισμός για το βαρύτερο καρπούζι.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων κύλησε με τη δροσερή μουσικοχορευτική παράσταση των κοριτσιών του μπαλέτου της Ματίνας Κουρσάρη στο κλειστό γυμναστήριο του οικισμού και με την επίδειξη Combat Ju -Jitsu από την ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «Μιστί» ενώ τη δεύτερη στην πλατεία του Νέου Αγιονερίου έδωσαν γιορταστικό τόνο οι χοροί και οι παραδόσεις της Καππαδοκίας στο πολιτιστικό συναπάντημα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγιονερίου «Μυστί» του πολιτιστικού συλλόγου Φανού, του πολιτιστικού αθλητικού συλλόγου προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου «Φιλάρετος», του λαογραφικού χορευτικού συλλόγου «Αντάμωμα», του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και της πρότυπης χορευτικής ομάδας «Οικονόμου Ζήση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]