Κοινωνία

Η Φλόγα Αγάπης άναψε στο Κιλκίς

Ο αντιπεριφεριάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συμμετείχαν στην υποδοχή της Φλόγας Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί  της Πέμπτης 29.9.22 στο δημοτικό πάρκο – Κήπο, στο πλαίσιο της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Συγκινητικό χαρακτήρα στην τελετή ανάμματος του βωμού προσέδωσαν η παρουσία του 19χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή σφυροβολίας Γιάννη Κορακίδη και τα κοινωνικά μηνύματα που εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου για την προώθηση και υιοθέτηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Ανδρέας Βεργίδης: «H αιμοδοσία αποτελεί μέγιστη πράξη γενναιοψυχίας και αγάπης»

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, τα αποτελέσματα της οποίας σώζουν ζωές» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση για την υποδοχή της “Φλόγας της Αγάπης”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς τόνισε πως η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας,  προσθέτοντας πως «η αιμοδοσία αποτελεί μέγιστη πράξη γενναιοψυχίας και αγάπης».

Δημήτρης Κυριακίδης: Δυναμώνουμε το “Φως της Φλόγας” με την εθελοντική αιμοδοσία

Στο χαιρετιστήριο λόγο του ο δήμαρχος Κιλκίς στάθηκε ιδιαίτερα στις αξίες που προάγει ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία και στην επιδίωξη του δήμου Κιλκίς, μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να δημιουργήσει μια νέα γενιά συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών.

Ειδικότερα ο κ. Κυριακίδης ανέφερε τα εξής:

Με αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης στους αληθινούς δωρητές της ζωής, στους αθλοφόρους των υψηλών πανανθρώπινων ιδανικών, ο δήμος Κιλκίς προσδέχεται τη Φλόγα της Αγάπης.

Η πύρινη λάμψη της είναι το άθροισμα της θετικής ενέργειας των εθελοντών αιμοδοτών που η καρδιά τους ξεχειλίζει από αγάπη και συμπόνια για τον συνάνθρωπο και η ανεξάντλητη αυτή διάθεση της προσφοράς, τους κινητοποιεί να συνδράμουν και να αποτρέψουν την δυστυχία. Να δώσουν με το αίμα τους ελπίδα και ζωή.

Έχει δύναμη καταλυτική η εθελοντική αιμοδοσία. Είναι η εσωτερική φωνή της συνείδησης που μιλά στην ψυχή του κάθε αιμοδότη και ορίζει τη βούλησή του σε πράξεις που νοηματοδοτούν και ανυψώνουν την αξία της ζωής. Γι΄ αυτό άλλωστε τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από την αγάπη ενός εθελοντή.

Ο δήμος Κιλκίς τιμά την 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον επετειακό της χαρακτήρα και στέκεται με αδελφικότητα και αλληλεγγύη στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της τοπικής διοργανώτριας αρχής, του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συμπαρατασσόμενος με τους ευγενικούς σκοπούς τους.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, που διοργανώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας, εντάσσονται στις δυναμικές πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης του εθελοντικού κινήματος και ισχυροποίησης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θέλουμε κι εμείς να συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια ώστε η χώρα μας να έχει επάρκεια σε αίμα και να καλύψει τις ελλείψεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θέλουμε να διαδώσουμε περαιτέρω την ιδέα του εθελοντισμού και να δημιουργήσουμε με την εκπαίδευση των μαθητών, των ενεργών συμπολιτών μας, μια νέα γενιά συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών.

Η συμμετοχή του δήμου Κιλκίς στην μεγάλη αλυσίδα των δήμων,από όπου περνά η Φλόγα της Αγάπης, με πρώτο υποδοχέα τον δήμο Νέας Σμύρνης, το Ξυλόκαστρο στη συνέχεια, εμπνευστή της ιστορικής διοργάνωσης, είναι τιμητική και δηλωτική της κοινωνικής του δυναμικής.

Αισθανόμαστε όλοι μας χαρούμενοι και περήφανοι γιατί το βωμό της Φλόγας θα ανάψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο χρυσός σφυροβόλος Γιάννης Κορακίδης που κατάγεται από τον τόπο μας.    

Ο δήμος Κιλκίς, με το Γιάννη Κορακίδη, με όλα του τα παιδιά, τους πολίτες και τους φορείς κρατά τη Φλόγα της Ελπίδας αναμμένη και δυναμώνει το Φως της με την αγάπη της εθελοντικής συνεισφοράς.

Στην τελετή υποδοχής της Φλόγας Αγάπης συμμετείχαν μαθητές του 2ου, 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς και οι μαθητές του ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]