Πολιτική

«Χτύπησε κόκκινο» η ένταση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στα “χνάρια” της έντασης και οξύτητας “βάδισε” και ετούτη την φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παιονίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19.12.19.

Ένα κλίμα το οποίο καταγράφεται ουσιαστικώς από την έναρξη των εργασιών του σώματος τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει να κάνει κυρίως με την υιοθέτηση ενός ιδιαιτέρως επιθετικού αιχμηρού και οξύ, εως και ακραίου σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε αυτήν της προηγούμενης συνεδρίασης στις αρχές του τρέχοντος μηνός, όταν αποχώρησαν εξ αυτής οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλοντας δια στόματος του κ. Γουντενούδη τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νικόλαο Καπουτζή για “φασιστική τακτική και προσπάθεια φύμωσης της αντιπολίτευσης”, για τα πεπραγμένα της νυν δημοτικής αρχής, η οποία μετρά μόλις τρεισήμιση μήνες στην διακυβέρνηση του δήμου.

Απολύτως ενδεικτικές υπήρξαν και οι δύο πρόσφατες διαδοχικές συνεδριάσεις της Πέμπτης, η πρώτη ειδική με θέμα την έγκριση του ισολογισμού για το έτος 2018 επί θητείας του κ. Γκουντενούδη και η δεύτερη για την τακτική που ακολούθησε, όπου για ακόμη μία φορά, όπως εσχάτως συνέβη και εκτός αιθούσης συνεδριάσεων με την έκδοση δελτίου Τύπου από πλευράς του κ. Γκουντενούδη με αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση, ο πρώην δήμαρχος Παιονίας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του διαδόχου του επικρίνοντας τον για το σύνολο σχεδόν της λειτουργίας του δήμου εξακοντίζοντας βαρύτατες κατηγορίες περί “πρακτικής εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων” και διοικητικής λειτουργίας του δήμου “με γνώμονα εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων σε υπαλλήλους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του”.

Με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη «να σηκώνει το γάντι» της αντιπαράθεσης και στην τοποθέτηση του, αφού πρώτα απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του κ. Γκουντενούδη, να του ασκεί δριμεία κριτική για τα δικά του πεπραγμένα, αφήνοντας μεταξύ άλλων, σαφείς «αιχμές» εναντίον του για τον τρόπο, με τον οποίο κινήθηκε στο έργο “εκσυγχρονισμού των λαμπτήρων του δήμου με LED” ,χαρακτηρίζοντας την διαδικασία προώθησης του και τον προυπολογισμό του ως “σκανδαλώδη” με βάση τα δεδομένα της αγοράς και την τελική του απόρριψη ενδεικτική της αρνητικής στάσης της παράταξης του ως αντιπολίτευσης, της ανορθόδοξης αποπληρωμής τιμολογίων από πλευράς του δήμου στην εταιρία προσωπικών του συμφερόντων και επι μίας σειρά άλλων ζητημάτων, προτείνοντας του “να κοιταχθεί στον καθρέπτη του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων”, χαρακτηρίζοντας την εν γένει στάση του ως ένδειξη ότι “χάσατε την ψυχραιμία σας και μαζί χάσατε κάθε μέτρο”.

Το κλίμα της έντονης αντιπαράθεσης διατηρήθηκε και στην διαδικασία συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης με αφορμή την συζήτηση-έγκριση του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου Παιονίας, ο οποίος τελικώς ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία παρά τις κριτικές που διατυπώθηκαν από στελέχη της μειοψηφίας κυρίως για την αύξηση κατά δύο (από επτά γίνονται εννιά)των διευθυντικών στελεχών στις οποίες δικαίωμα να προαχθούν αποκτούν και υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της αύξησης των θέσεων ειδικών συνεργατών από τέσσερεις στους έξι, όπως προβλέπει το πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, περιλαμβάνοντας τελικώς επτά αλλαγές σε σχέση με αυτόν ο οποιος ειχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του 2018 επι θητείας του κ. Γκουντενούδη στον δήμο.

Επισημαίνεται, ότι πέραν του κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει και μάλιστα σταθερά ένα ακόμη πεδίο διαμάχης, αυτό που σχετίζεται με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον δημοτικό σύμβουλο εκπρόσωπο της Αναστάσιο Βασιλακάκη, η οποία όμως έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και σχετίζεται κυρίως με την διαφορετική προσέγγιση της εν λόγω παράταξης στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ,όπως αυτή ακολουθείται από τα λεγόμενα αστικά κόμμματα.

Βεβαίως το κλίμα της αντιπαράθεσης αναμένεται να συντηρηθεί και εκτός αιθούσης συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς είναι σχεδόν βέβαιον, συμφωνα και με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι θα εκδοθούν από όλες τις πλευρές σχετικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

Αλλωστε για τα όσα διημείφθησαν στην ταραχώδη, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, αλλά και τα επι μέρους πολλά θέματα που συζητήθηκαν, προκλήθηκαν και ανέκυψαν στην πορεία της και τα οποία δεν μνημονεύονται παραπάνω ο “Μαχητής” θα επανέλθει στην επομένη την τελευταία για το 2019 έκδοση του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη