Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Μ. Χρυσοστομίδου

Τα ξημερώματα της Κυριακής έφυγε από τη ζωή η κιλκισιώτισσα δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο της δημοσιογράφου Μάγδας Χρυσοστομίδου, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαΐου 2016, σε ηλικία μόλις 60 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η Μάγδα Χρυσοστομίδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955 στο Μαυρονέρι Κιλκίς. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήδη ως φοιτήτρια άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Στα πολλά χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας στην εφημερίδα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας, ενώ επίσης για μακρό διάστημα έγραφε σχόλια για τη στήλη «Βόρειος» και ήταν από τις βασικές τακτικές αρθρογράφους της εβδομαδιαίας σελίδας για τη Γυναίκα, όπως και του περιοδικού «Επιλογές».

Εργάστηκε επίσης στο γραφείο Τύπου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνη Τύπου στο γραφείο του καθηγητή και ευρωβουλευτή Αντώνη Τρακατέλλη.

Η Μάγδα Χρυσοστομίδου ξεχώριζε για τη φιλομάθεια και τον συστηματικό, ερευνητικό τρόπο σκέψης της. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με τη μελέτη της μέλισσας στη μυθολογία. Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Μέλισσα και Μέλι στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Λατρεία».

Ήταν παντρεμένη με το ζωγράφο Φώνη Ζογλοπίτη, με τον οποίο και απέκτησαν μία κόρη, τη Μυρτώ.

Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 9.5.2016 στις 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Μαυρονερίου Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα