Κοινωνία

Μεστή περιεχομένου η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ενορίας Α. Δημητρίου Κιλκίς

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία η ενορία του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου 11.12.19 στο κατάμεστο από κόσμο νέο πνευματικό κέντρο.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Στην γιορτή συμμετέσχαν τα επτά κατηχητικά τμήματα της ενορίας, με τα παιδιά να απαγγέλλουν ποιήματα, να ψάλλουν ύμνους και κάλαντα, να παίζουν θεατρικά δρώμενα και να προετοιμάζουν την καρδιά όλων για το μεγάλο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα κατχητόπουλα έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων και ευχήθηκαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, με τις φωνές και τα χαμόγελα να κυριαρχούν στον χώρο, σκορπίζοντας ελπίδα και χαρά! Η γιορτή έκλεισε με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι από την Ουγκάντα, που τραγούδησε η Ρουθ σύζυγος του νέου διακόνου Χριστοφόρου Μουγίγκο.

Ο προϊστάμενος του ιερού ναού αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κκ Εμμανουήλ για την ευλογητική παρουσία του και την πατρική του αγάπη, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά στην αγκαλιά της Εκκλησίας, αποσπώντας δικαίως το θερμό χειροκρότημα των παραστάντων.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ απηύθυνε τα ευχαριστήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης, προτρέποντας τους συμμετασχέντες να ζήσουν ουσιαστικώς τις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου κατά την παράδοση της Εκκλησίας και να προετοιμαστούν να υποδεχθούν τον νηπιάσαντα Σωτήρα Χριστό.

Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν από τους κατηχητές δώρα για όλα τα παιδιά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα