Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικες γιορτές με εκδηλώσεις σε Κιλκίς, Γουμένισσα και Ν.Αγιονέρι

Γιά άλλη μία χρονιά θα λειτουργήσει «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 5 το απόγευμα, ενώ το «χωριό» θα παραμείνει ανοικτό έως και την
Δευτέρα 30.12.13, με ώρες λειτουργίας 11π.μ.-1μμ και 5-8μμ.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την λειτουργία των τεσσάρων καθιερωμένων θεματικών σπιτιών, του «Άη Βασίλη», των «Κατασκευών», του «Παραμυθιού» και του «Face Painting», καθώς και τη διοργάνωση πολλών υπαίθριων πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων (συναυλίες, εμφανίσεις παιδικών χορωδιών, ψυχαγωγικές παραστάσεις, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα κ.α.).
Επί πλέον το «χωριό» θα πλαισιωθεί από δύο νέα σπιτάκια το «Σπίτι του Τσαγιού», όπου εθελοντές του δήμου θα προσφέρουν στους επισκέπτες το καθιερωμένο τσάι της «Λίπτον» και το «Σπίτι των εορταγορών», στο οποίο θα φιλοξενούνται οι εορταγορές πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του δήμου.
Επί πλέον θα λειτουργήσουν και φέτος εξωτερικά καλλιτεχνικά εργαστήρια που ως στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά τους μαθητές τυπικής και ειδικής ανάπτυξης. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα, από την Δευτέρα 16 έως και Παρασκευή 20.12.13, τις ώρες 10π.μ.-1μμ
Το «Χριστουγεννάτικο Χωριό» φιλοτέχνησε και φέτος ο Κιλκσιώτης εικαστικός καλλιτέχνης Χάρης Ισχνόπουλος, ενώ γιά την εύρυθμη λειτουργία του θα μερινήσει η ομάδα εθελοντών «Ανεμόμυλοι».

Εορταστικό δεκαπενθήμερο στη Γουμένισσα

Με την εορταγορά του λυκείου, το Σάββατο 7.12.13, και την γιορτή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, συγχρόνως με την συνεχισθείσα εορταγορά του λυκείου, την Δευτέρα 8.12.13, ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Γουμένισσας, με «βάση» την κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν το διάστημα από το Σάββατο 14 έως και την Δευτέρα 30.12.13, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
17.30-21.30: Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις από τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Παίονες». Η οικογένεια Σιδηροπούλου θα προσφέρει απολαυστική μανιταρόσουπα Γουμένισσας με το συνοδευτικό μπαχάρι Αλικίνη.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
16.00-18.00: Παρέα με το ΣΕΟ Γουμένισσας φτιάχνουμε «Αστεροπίτσες» με την «Λαρόζ»
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
10.00-21.00: Ημέρα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Ο δήμος Παιονίας και ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Γουμένισσας συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα γιά τους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη αυτές της Αγιες Ημέρες με την συμπαράσταση όλων των συλλόγων.
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
17.00-20.00: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον πολιτιστικό σύλλογο «Διογένης ο Σινωπεύς» με τον «Ντορεμί» το αγαπημένο ξωτικό του Αη Βασίλη.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
17.00-19.00: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εορταγορά, εδέσματα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
18.00-21.00: Καραόκε πάρτυ και χριστουγεννιάτικη εορταγορά με δημιουργίες των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
19.00-21.00: Προσφορά ζεστού κρασιού από τον ΟΣΠΕ Γουμένισσας
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
17.00-19.00: Ζωγραφική προσώπου προσφορά του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου γιά …«χρώμα» στα Χριστούγεννα.
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
17.00-19.00: «…..Γύρω από τη φάτνη σου….», γυμνάσιο Γουμένισσας
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
10.00-13.00: Προσφορά παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων με τοπικό κρασί και τσίπουρο, από τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλυριάς
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου
17.00-21.00: Ο Αγιος των δώρων σας καλεί με μαγική χρυσόσκονη και μέλη, από τον πολιτιστικό σύλλογος «Αγιος Τρύφων».
Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν η αντιδήμαρχος Γουμένισσας Μαρία Παλάνη και η γενική γραμματέας του εμποροεπαγγελματικοιύ συλλόγου Αικατερίνη Καραμπίδου.

Εκδήλωση φωταγώγησης χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Ν.Αγιονέρι
Εκδήλωση φωταγώγησης χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία του χωριού διοργανώνει ο σύλλογος «Μελωδοί του Αγίου Βλασίου», φορέα της ενοριακής χορωδίας Νέου Αγιονερίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 15.12.13 με ώρα έναρξης 4 το απόγευμα, και θα πλαισιωθεί από την χορωδία με παραδοσιακά κάλαντα.
Στους προσερχόμενους θα προσφέρονται ψητά κάστανα και κρασί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]