Πολιτική

Από τον Σαλαδίνο… στον Σουλτάνο και οι παιδικές ασθένειες των Ελλήνων

Του Χρήστου Σαρβανίδη*

Οι Έλληνες αριστεροί και πολύ ευαίσθητοι… “φιλειρηνιστές”, βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να αποδείξουν την εναντίωση τους στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Θα προσπαθήσω να αναφέρω τους λόγους, γιά τους οποίους αυτή η παρωχημένη αριστερή ιδεολογία, βλάπτει σοβαρά την όποια προσπάθεια της ελληνικής διπλωματίας να προσπορίσει και να εκταμιεύσει κέρδη, από την προσέγγιση, σε όλους τους τομείς, με το κράτος του Ισραήλ.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να δούμε όλη την αλήθεια κατάματα!

Έως το 1991 η σχέση Ελλάδας και Ισραήλ ήταν σε επίπεδο απλής διπλωματικής αντιπροσωπείας. Ούτε σκέψη γιά ανταλλαγή πρεσβειών. Πρώτος ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε την ευκαιρία γιά ανταλλαγή εκπροσώπων σε επίπεδο πρεσβείας με το Ισραήλ.

Την ίδια εποχή οι σχέσεις με την παλαιστινιακή αρχή ήταν στο ζενίθ, σε σημείο που πολλές φορές κατηγορηθήκαμε για υπόθαλψη – και οχι άδικα – τρομοκρατών ενώ στην Αθήνα, και έως σήμερα, «αλωνίζουν» οι υπηρεσίες των Παλαιστινίων ανεξέλεγκτα.

Είναι, όμως, γνωστό σε όλους, ότι μέσα από αυτήν την ανοχή – όχι μόνο των ελληνικών κυβερνήσεων – ξεπήδησαν οργανώσεις, όπως η «Αλ Νουσρά», η Χεζμπολλάχ και τελευταία η Χαμάς, που ποδηγετούν ακόμα και την ίδια την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούτ Μάζεν ή Αμπού Αμπάς, που, εν πάσει περιπτώσει, έχει και την “νόμιμη εκπροσώπηση” του παλαιστινιακου λαού.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιά είναι η Χαμάς. Η λέξη ειναι ακρωνύμιο των λέξεων Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης, ενώ επί λέξει σημαίνει ενθουσιασμός και είναι ένα ριζοσπαστικό ακραίο και τρομοκρατικό κίνημα, ενώ στο λάβαρό του, αλλά και στις κορδέλες των οπαδών του, είναι γραμμένη στα αραβικά η φραση “Λύση γιά την Παλαιστινη υπάρχει μόνο μεσω Τζιχαντ”, και δραστηροποιείται κυρίως στην Λωρίδα της Γάζας.

Εξοπλίζεται και χρηματοδοτείται από το Ιράν, την Τουρκία, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν
Είναι οι ίδιοι, που, μετά την κυνική δήλωση των Ρώσων γιά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , ότι το θέμα είναι εσωτερικό της Τουρκίας και είναι καλό γιά τους Ρώσους τουρίστες, που δεν θα πληρώνουν εισητήριο, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας και της Ιερουσαλήμ αλαλάζοντας ξέφρενα υπέρ του Ερντογάν και καλώντας τον να κάνει τα ίδια και στην Ιερουσαλήμ με το τέμενος του Αμπού Μπακρ, δεύτερου χαλίφη και πεθερού του προφήτη.

Η λέξη χαλίφης , καλίφα στα αραβικά, σημαίνει τον απ’ ευθείας και εξ αίματος απόγονο του προφήτη, ένα τίτλο που τον σφετερίσθηκε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και όλοι οι υπόλοιποι σουλτάνοι και τελευταίος ο ”σουλταν Ερντογάν ο α’ ”, που βρέθηκε ξαφνικά προστάτης όλων των Μουσουλμάνων καθώς και των προσκυνημάτων αλλά και της πόλης της Ιερουσαλήμ, μάλλον σαν νέος Σαλαδίνος (σαλλαχ αλ ντιν αλ αγιουμπ), ξεχνώντας ότι ο Σαλαντίν ήταν Κούρδος με ιδεολογία μεσσαιωνικού ιππότη και εχθρός των Τούρκων, ο οποίος απελευθέρωσε την Ιερουσαλήμ από τους Λατίνους.
Αυτή, λοιπόν, η σχέση Χαμάς και Ερντογάν, μάλλον ηχεί πολύ καλά στα αυτιά των ευαίσθητων αριστερών Ελλήνων φιλειρηνιστών.

Ας δούμε λοιπόν και τον “κακό” χωροφύλακα, που πολεμά την Χαμάς, το… Ισραήλ. Στις 14 Μαιου 1948 ο Μπεν Γκουριόν υψώνει την ισραηλινή σημαία στο Τελ Αβίβ.

Η χώρα αναγνωρίσθηκε μέσα σε έξι ώρες από την ΕΣΣΔ, την σημερινή κληρονόμο Ρωσία δηλαδή, και την επομένη ημέρα από τις ΗΠΑ. Από τότε έως σήμερα παραμένει μία ιδανική δημοκρατία και ένα παράδειγμα χώρας – προτύπου ανάμεσα σε έναν «ωκεανό» χωρών με παντελή έλλειψη δημοκρατίας με φεουδαρχικά πρότυπα Μεσαίωνα και δικτατορικές απόψεις.

Στην σχέση της με την χώρα μας ήταν πάντα συνεπής: σε όλα τα πολιτικά φόρα μας έχει στηρίξει, και έχουμε μία τέλεια αμυντική συνεργασία με κοινές ασκήσεις, ανταλλαγές πληροφοριών και προμήθεια εκατέρωθεν στρατιωτικού εξοπλισμού. Επίσης, ο σημαντικός αγωγός «Ηστ Μεντ», μεταξύ Κύπρου – Ελλάδος – Ισραήλ, δίνει να νέο όραμα στο ενεργειακό πλαίσιο.

Σημαντική, όμως, είναι και η απόλυτη προτίμηση της Ελλάδας ως τουριστικής χώρας από τον λαό του Ισραήλ, με προβλέψεις γιά τρία εκατομμύρια το 2022!

Επίσης έχουμε την καταδίκη της Τουρκίας σε όλες τις παράνομες προκλητικές της ενέργειες τα δύο τελευταία χρόνια (Ορούτς Ρέις κλπ), καθώς ήταν και η πρώτη χώρα, που ρητώς καταδίκασε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά, που αποδεικνύουν την υψηλού επιπέδου καλή μας σχέση.

Παρ’ όλα αυτά, ο παράφορος «έρωτας» των αριστερών ευαίσθητων φιλειρηνιστών με την Χαμάς και ό,τι υποκουλτούρα υπάρχει στα βρώμικα σοκκάκια της Γάζας, καλά ρατεί! Βρεθήκαμε να υποστηρίζουμε την ίδια πλευρά με τον νούμερο ένα κίνδυνο της εδαφικής μας ακεραιότητας, τον εξ ανατολών προαιώνιο εχθρό μας, τον σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καμαρώνουμε γι’ αυτό!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Σαλαδίνου αλλά και του Μαρδοχάι (Μαρδοχαίου) Φριζή.

*Δημοτικού συμβούλου Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]