Πολιτική

Χρήστος Γκουντενούδης: «Σήμερα εκτελούνται τα έργα, που είχαμε δρομολογήσει εμείς»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από της δημοτικές εκλογές, ο πρώην δήμαρχος Παιονίας και νυν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Παιονία Ισχυρή», Χρήστος Γκουντενούδης προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που οι πολίτες του δήμου Παιονίας κατέθεσαν την ετυμηγορία τους ως το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου του 2019. Νιώθω την ηθική υποχρέωση να σας παραθέσω όσα είπα προεκλογικά στις ομιλίες μου και να αποτυπώσω τις δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση των έργων, που είχαμε δρομολογήσει, και που είχα αναλάβει ενώπιον σας, αλλά και τον βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

Ό,τι προεκλογικώς ειπώθηκε από εμένα προσωπικώς δεν ήταν ψέμματα. Ήταν το απαύγασμα των όσων δεσμευτήκαμε ως δημοτική αρχή να κάνουμε και των όσων είχαμε πλέον θέσει σε φάση ολοκλήρωσης.

Ο συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», με πολλή δουλειά και με περισσή αγωνία για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, είχε καταθέσει ενώπιον των συμπολιτών μας ένα πλήρες και ρεαλιστικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων, που ήταν ήδη σε εξέλιξη και θα γίνονταν πραγματικότητα αμέσως, αλλά και άλλων, που σχεδιάστηκαν, θα έμπαιναν σε τροχιά υλοποίησης.

Πολλοί τότε μας είχαν κατηγορήσει για μεγαλοστομίες και για έργα, που δήθεν ήταν «λόγια του αέρα» και θα παρέμεναν απλώς μακέτες, όπως χαρακτηριστικώς έλεγαν. Μάλλον έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια. Άλλοι μάλιστα βρήκαν και προσχηματικό λόγο να αποχωρήσουν και να αλλάξουν βάρκα, σερνόμενοι εντέλει πίσω από τους μέχρι πρότινος αντιπάλους τους.

Οι πολίτες της Παιονίας μπορεί να μην μας έδωσαν με την ψήφο τους την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε εμείς ως «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» όλα όσα είχαμε ήδη θεμελιώσει, όμως σημασία έχει η συνέχεια.

Για εμένα προσωπικώς δεν έχει τόση αξία το ποιός θα κόψει την κορδέλλα των εγκαινίων ενός έργου, που μπορεί να οραματίσθηκε και ξεκίνησε η δική μας δημοτική αρχή.

Αξία έχει, ότι το έργο αυτό θα παραδοθεί αισίως στους πολίτες για χρήση και ότι θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Άλλωστε αυτό ήταν για εμένα πάντα το νόημα της συμμετοχής στα κοινά, το να μπορούμε να αφήσουμε κάτι πίσω στον τόπο για τους συνανθρώπους μας και τις επόμενες γενιές.

Οφείλω όμως σε κάθε περίπτωση να αναδείξω όσα είχα πει προεκλογικώς και να αναφέρω το στάδιο της υλοποίησης τους, μετά από μελέτες, εγκρίσεις χρηματοδότησης, διαγωνισμούς και δημοπρασίες.

Δεσμευτήκαμε:
1. Να κατασκευάσουμε 53 παιδικές χαρές σε όλο το δήμο.
Ήδη άρχισε η κατασκευή από τη Δ.Ε. Πολυκάστρου και έχουν οι υπογραφτεί συμβάσεις για τις υπόλοιπες Δ.Ε.
2. Να κατασκευάσουμε τον βιολογικό καθαρισμό της Γουμένισσας,
Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.
3. Να κατασκευάσουμε βιολογικούς καθαρισμούς του Αγ. Πέτρου, Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας,
Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση χρηματοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» με το δήμο.
4. Την μεταφορά νερού από τις πηγές Πάικου για την υδροδότηση της Δ.Ε. Πολυκάστρου ύψους 3.000.000€ με χρηματοδότηση μέσω του «Φιλοδήμου», από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ήδη έχει υπογραφεί η αντίστοιχη σύμβαση.
5. Την σύνδεση Ν. Καβάλας-Σιταριάς με αγροτικό δρόμο, προϋπολογισμού 638.000€,
Έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο.
6. Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Άσπρου με το Λιμνότοπο, έργο προϋπολογισμού 238.000€ μέσω του υπουργείου εσωτερικών,
Ήδη εκτελούνται οι εργασίες για το δίκτυο του νερού.
7. Έναρξη και χρηματοδότηση μέσω Leader έργων: Γιορτή καστάνου, κρασιού και τυριού για την περίοδο ’19-21 ύψους 45.470€ – Προμήθεια εξοπλισμού γυμναστηρίου Αγ. Πέτρου ύψους 24.322,60€ – Δημιουργία ενός ιστορικού και ενός φωτογραφικού λευκώματος για τον δήμο Παιονίας ύψους 48.296€ – Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καμποχωρίου ύψους 192.774,86€
Έχουν ενταχθεί στο Leader και υλοποιούνται.
8. Σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Αγ. Πέτρο, τον δρόμο προς το ξωκκλήσι του Αγ. Αντωνίου στη Γρίβα και τον δρόμο από τη Ν. Καβάλα στα νεκροταφεία και την κατασκευή λεβήτων σε σχολεία του δήμου.
Έτοιμο προς δημοπράτηση με συνεργασία της περιφέρειας και του δήμου.
9. Κατασκευή γηπέδου τέννις στην Αξιούπολη, Ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο.
10. Τις παρεμβάσεις σε δάπεδα εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου, μέσω του «Φιλοδήμου».
Ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο.
11. Την κατασκευή ολοκληρωμένου τοπικού δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Πολυκάστρου.
Ήδη άρχισε η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο σε συνεργασία με ιδιώτη.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά τα μεγαλύτερα από τα έργα, που είχαμε δρομολογήσει. Υπάρχουν, φυσικά, πολλά μικρότερα έργα, που ξεκίνησαν στις πόλεις και τα χωριά μας, τα οποία με εργώδεις προσπάθειες είχαμε βάλει μπροστά, αλλά λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, πραγματοποιούνται τώρα.

Ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αλλά και ως δημοτικός συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», θέλουμε να σας κοιτάμε όλους στα μάτια και να συνεχίσουμε και από την θέση, που μας επιφύλαξαν οι συμπολίτες μας, να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί μέσα από ένα συμβόλαιο αλήθειας μαζί σας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα