Στο στόχαστρο ληστών εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Ασπρου
Στο στόχαστρο εγκληματιών που «κτυπούν» εγκαταστάσεις όπου υπάρχει το μετάλλευμα του χαλκού με σκοπό να το αφαιρέσουν και να το μεταπουλήσουν σε σχετικές επιχειρήσεις ανακύκλωσης τέθηκαν εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Άσπρου.
Ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και στην περιφερειακή μας ενότητα που καθώς υπάρχουν πολλά σχετικά αρδευτικά δίκτυα και αποτελούν πόλο έλξης για τους επίδοξους ληστές.
Αυτή την φορά «κτύπησαν» στην περιοχή του Άσπρου αποψιλώνοντας από τις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ στις όχθες του Αξιού ποταμού τα στοιχεία που εμπεριείχαν χαλκό στην εγκατάσταση του αντλιοστασίου αλλά και στον παρακείμενο μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ προκαλώντας ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ, η ακριβής εκτίμηση των οποίων σε σχέση με τις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή 1.10.26) και εν συνεχεία θα δηλωθεί και στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ένα από τα μέλη του ΤΟΕΒ Άσπρου ο Πάρης Καριοφύλλης εμφανώς απογοητευμένος από το γεγονός.
Και τούτο διότι πέραν της διακοπής λειτουργίας του δικτύου, τα λιγοστά ενεργά μέλη του ΤΟΕΒ καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κόστη αποκατάστασης των ζημιών.
Σε μία περίοδο δυσκολιών όπως μας υπογράμμισε ο ίδιος και ο πατέρας του ενεργός παραγωγός της περιοχής και πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης στο παρελθόν Στέργιος Καριοφύλλης, για τον αγροτικό τομέα, υπό το βάρος και του υψηλού κόστους παραγωγής, που καθιστά ουσιαστικά ανέφικτη την αποκατάσταση των ζημιών από μέρους του, δείχνοντας προφανώς τον δρόμο να αναζητηθούν πόροι μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού για την κάλυψή τους.
Δυστυχώς ζημιές, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δημοσιοποιήσει υπάρχουν και στον παρακείμενο μετασχηματισή και το δίκτυο σύνδεσης του με το αρδευτικό, οι οποίες θα επιβαρύνουν τον ΔΕΔΔΗΕ με κόστη δυσανάλογα σε σχέση με τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι εμπλέκονται στις σχετικές ληστείες, όπως μας έχει δηλώσει σε ανάλογες περιπτώσεις επιθέσεων στην περιοχή του Αγίου Πέτρου ο προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς Χ. Καραθόδωρος.


