Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Αίσθηση πλήρους ανυπαρξίας αφήνει ο απολογισμός του πρώτου έτους της διοίκησης Σιωνίδη»

Δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου Παιονίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από αναλήψεως των καθηκόντων της, ασκεί ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Παιονία Ισχυρή», πρώην δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την συμπλήρωση ακριβώς ενός χρόνου διοίκησης Σιωνίδη, ένας σύντομος απολογισμός της έως τώρα πολιτικής παρουσίας του αφήνει μια αίσθηση πλήρους ανυπαρξίας. Σαν να μπήκε ο δήμος στον αυτόματο πιλότο.

Όσα έργα και δράσεις κι αν παρουσίασε ο κ. Σιωνίδης μέχρι τώρα, είναι όλα συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης μας, οι παιδικές χαρές, οι βιολογικοί καθαρισμοί στους οικισμούς του δήμου μας, οι ασφαλτοστρώσεις και εν γένει τα τεχνικά έργα που πραγματοποιούνται.

Αλλά και για το υπόλοιπο της τετραετίας καθώς φαίνεται, θα δούμε μια από τα ίδια.

Τα έργα τα οποία επίκεινται είναι μόνο εκείνα που είχαμε αφήσει εμείς και βρίσκονταν στο τελικό στάδιο υλοποίησης, ή εκείνα που είχαμε δρομολογήσει επί δικής μας θητείας, όπως η μεταφορά νερού από το Πάικο, ο ηλεκτροφωτισμός και το ταρτάν του γηπέδου Πολυκάστρου που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του μετά από αίτημα και κατάθεση μελέτης από την διοίκηση μας, η κατασκευή δρόμου Ν. Καβάλα-Σιταριά, δημοπρασίες και εκτέλεση έργων βιολογικών καθαρισμών στους οικισμούς του Αγίου Πέτρου, Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας, η μεταφορά νερού από τον Λιμνότοπο στον Άσπρο, η εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, τα έξυπνα ρολόγια για τη ΔΕΥΑΠ κ.α.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα το πόσο ανέτοιμοι για να διοικήσουν ήταν ο κ. Σιωνίδης και η ομάδα του καθώς πέρα από την φυσική συνέχιση του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το μόνο που παρατηρούν οι συνδημότες μας είναι πλήρης απραξία και νωχελικότητα.

Σαφώς και ο δήμος έχει συνέχεια, όμως είναι φαιδρή κάθε προσπάθεια σφετερισμού και καπηλείας του έργου προηγούμενης διοίκησης με το πρόσχημα μικροαλλαγών, πολλώ δε μάλλον όταν το έργο αυτό το είχε συκοφαντήσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Αυξημένη δραστηριότητα και ζήλος από τη διοίκηση Σιωνίδη υπάρχει μονάχα στον εκφοβισμό των υπαλλήλων, την διευθέτηση προσωπικών φιλοδοξιών των, την τακτοποίηση των «ημετέρων» και την ρουσφετολογία.

Αυτό που εντέλει πέτυχε ο νέος Δήμαρχος Παιονίας ήταν να γίνει μόνιμη η δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Νέα Καβάλα και μάλιστα με νόμο, αφού επί της δικής μας προηγούμενης διοίκησης η δομή της Νέας Καβάλας ήταν προσωρινή με άμεσο χρονοδιάγραμμα να κλείσει.

Τώρα πια όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά κατέστη η πολυπληθέστερη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με αντάλλαγμα κάποια στοιχειώδη χρηματοδότηση (250.000 ευρώ) από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία θα κατευθυνθεί για την κατασκευή της εισόδου της πόλης του Πολυκάστρου, κάτι που φυσικά δεν επαρκεί και έτσι θα γίνει μόνο ένα μέρος αυτής.

Η παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» διαφώνησε εξαρχής με το σκεπτικό αυτό, καθώς απαιτείται η ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλάμε για την κύρια είσοδο πρωτεύουσας δήμου.

Ως δημοτική παράταξη επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής και παράσταση και ενημέρωση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (βουλευτές, υπουργούς, περιφέρεια κ.α.) ώστε να τους καταστήσουμε κοινωνούς αλλά και συμμέτοχους στο δίκαιο αίτημα κλεισίματος της δομής της Νέας Καβάλας, ώστε να μην ζήσουμε κι εδώ καταστάσεις όμοιες με τα δραματικά γεγονότα της Μόριας.

Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών για τα οποία ως παράταξη προτείναμε την μείωση τους κατά 10% σε πρώτη φάση, διότι πολλοί συνδημότες μας βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε καθεστώς μειωμένων αποδοχών, η αγορά κινείται υφεσιακά και η ανεργία αυξάνεται λόγω και της πανδημίας.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης καταβολής των υποχρεώσεων. Η εισήγηση όμως της δημοτικής πλειοψηφίας ήταν η διατήρηση του ύψους των τελών. Άλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης δημοτικής θητείας, η παράταξη του κ. Σιωνίδη μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών, είχε ψηφίσει υπέρ της εισήγησης της οικονομικής υπηρεσίας για αύξηση των τελών, ενώ εμείς την είχαμε καταψηφίσει.

Στον προϋπολογισμό εξόδων του 2021 υπάρχει εγγεγραμμένο κονδύλι 212.000 ευρώ για αγορά φορτηγού αυτοκινήτου πλυντηρίου κάδων και πλυστικού δρόμων, όμως δεν κατανοούμε τον λόγο, αφού ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για αγορά τριών απορριμματοφόρων συμπεριλαμβανομένου και πλυντηρίου κάδων. Γιατί τόση επιμονή για να αγορασθεί το μηχάνημα αυτό;

Το ίδιο και με τις υπηρεσίες συμβούλου. Ξαφνικά στην συνεδρίαση της 31/8/2020 ανακάλυψαν έναν κωδικό για υπηρεσίες συμβούλου για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα μέσω του «Συμφώνου δημάρχων για το κλίμα και την Ενέργεια στην Ε.Ε.», λες και ο δήμος μας είναι κάποιος ρυπογόνος δήμος αστικού συγκροτήματος.

Αυτήν την ανάθεση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 26/8/2020 δεν την γνώριζε ούτε ο δήμαρχος ούτε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών!

Τα φαινόμενα αυτά πλέον είναι τακτικά σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύει κάθε φορά την πλήρη ανεπάρκεια αλλά και την άρνηση με την παρότρυνση του δημάρχου, να διευθύνει την συζήτηση μέσα σε ένα δημοκρατικό και διαλογικό πλαίσιο.

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο θητείας της παράταξης του κ. Σιωνίδη, αντιλαμβάνονται όλοι με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι πέρα από την ιδιοτελή εκπλήρωση μικροπολιτικών επιδιώξεων και την διευθέτηση των ρουσφετιών τίποτα παραγωγικό δεν έχει γίνει και δεν σχεδιάστηκε να γίνει στο δήμο μας.

Τουναντίον, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και υπονομεύεται το μέλλον της περιοχής μας με την μονιμοποίηση της παραμονής των παράνομων μεταναστών, κάτι που προφανώς υπήρξε ανομολόγητη δέσμευση του πριν γίνει δήμαρχος.

Ελπίζουμε έστω και τώρα η διοίκηση του κ. Σιωνίδη να σοβαρευτεί επιτέλους και να ακούσει τους δημότες. Εμείς θα είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί για το καλό των δημοτών μας.

Δεν θα συνηγορήσουμε όμως σε καμία περίπτωση, στα σφάλματα και τις αβελτηρίες τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα