Αρθρογραφία

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική κυβέρνηση σε ένα αλαζονικό και ανίκανο σχήμα, που θα καταρρεύσει με την βοήθεια του χρόνου από την κοινωνική χλεύη.

Είχε άλλωστε συμβεί πιο πριν, έλεγα, σε πολύ πιο σημαντικούς πολιτικούς όπως ο γέρος Καραμανλής και ο Ανδρέας.

Τι το ήθελα και το προφήτευα;

Το μικρό καλάμι του θέρους, που βρέθηκε στα χέρια μεγάλων κωμικών όπως ο Κικίλιας και ο «έφιππος» Μηταράκης, άρχισε να κάνει γύρους μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο και το πράγμα άρχισε να μην συμμαζεύεται.

Ακόμα και η μεγαλοπρεπής σφαλιάρα στις τρυφερές παριές της σύγχρονης πολιτικής Αντουανέτας στην Αθήνα, δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψιν.

Οι τάσεις παραληρηματικού μεγαλείου πληθαίνουν κάθε μέρα  με πρώτο και καλύτερο τον Μητσοτάκη, που ήθελε καλά και σώνει και βάψει την Ελλάδα μπλε,  με Περιφερειάρχες που για την ανικανότητα τους συνθέτουν νέα δημοτικά τραγούδια σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Ο Άδωνις να βγαίνει και να λέει, άνευ αιδούς, ότι μια εξεταστική για τα Τέμπη δεν αφορά κανέναν! Λες και ότι οι 58 ζωές νέων ανθρώπων και οι χαροκαμένες οικογένειες διαγράφηκαν με το μεγαλειώδες 41%!

Έχουμε υπουργούς που τα μεταρρυθμιστικά τους σχέδια αφορούν άλλον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα αυτοθαυμάζονται ότι τα σχέδια αυτά δεν συγκρίνονται ούτε με του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Σιγά την Μεγάλη Ιδέα!

Ταυτόχρονα ο χώρος της Δημόσιας Ασφάλειας αρχίζει να θυμίζει το τσίρκο του Σύριζα και σε λίγο οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ θα ζητούν από τους κακοποιούς να καθαρίζουν τουλάχιστον τα αίματα των δολοφονιών και να αφήνουν τα αποδεικτικά στοιχεία επιμελώς σε σακούλες σκουπιδιών δίπλα, όχι για τα εργαστήρια αλλά για τον Δήμο.

Τέλος η Κυβερνησάρα αποφάσισε να πατάξει την φοροδιαφυγή και έτσι πάπαλα τα  my-data, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κλπ, χαράτσι επί 2 ή 3 σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, που πια θα πληρώνουν τεκμήρια με το τέλος επιτηδεύματος, έξτρα ετήσιο τεκμήριο για εικονικό εισόδημα 11.000-15.000, και double (όπως στα μπουζούκια) για τυχόν μεγαλύτερο τζίρο, συν 10% για κάθε εργαζόμενο.

Αυτό το τσίρκο είναι φορολογική μεταρρύθμιση, που ξεκινάει από μια κυνική παραδοχή ότι το κράτος έχει κλατάρει, οι εφορίες καπούτ, όποτε δώσε και σε μένα Μπάρμπα.

Ταυτόχρονα ο προϋπολογισμός για να αποκαταστήσει λέει αδικίες, δίνει 10% αύξηση σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να αποδώσει καλύτερα το κράτος στην συνέχεια και ξεπεράσουμε επιτέλους το Καμερούν σε αποτελεσματικότητα.

Α, ρε Χάρυ Κλυν σωστά τα έλεγες  «Η Ελλάδα είναι η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους».

Όμως ο οίστρος της ιππεύσεως της καλάμου οδηγεί σε μία ομοβροντία εύστοχων νομοσχεδίων που έρχονται όπως της νομιμοποίησης 300.000 ή 400.000 παρανόμων μεταναστών και δη μουσουλμάνων, που ούτε στα πιο σκληρά όνειρα των δικαιωματιστών των Βρυξελών και των ισλαμολάγνων δεν υπάρχουν.

Ενώ η Ευρώπη ξυπνάει από τον εφιάλτη της  πολυπολιτισμικής νάρκωσης πχ κατεβάζοντας στρατό στη Σουηδία, εμείς εδώ ανακαλύπτουμε την πυριτίδα.

Ενώ η χώρα αυτοκτονεί με το δημογραφικό, που μάλλον είναι ένα μπανάλ θέμα συζήτησης στα κοκτέιλ πάρτι της πολιτικής ελίτ της Κυβέρνησης, ο Μητσοτάκης δεν κοιμάται για το πώς θα φέρει νομοσχέδιο για το γάμο και την υιοθεσία των ομοφυλόφιλων.

Συγνώμη, αλλά αν σε 20-30 χρόνια γίνουμε σαν το Καράτσι του Πακιστάν, ξέρετε ποια θα είναι η χρησιμότητα αυτών  των φωτεινών νομοθετημάτων.

Οι μάσκες πια έχουν πέσει,  δυστυχώς μετά την ΔΕΘ είχα πει ότι ό,τι ήταν να δώσει η Κυβέρνηση μάλλον το έδωσε. Η περίοδος που οι νουνεχείς και κεντρώοι ψηφοφόροι βρήκαμε πρόσκαιρη στέγη υπό την ΝΔ του Μητσοτάκη τελείωσε.

Οι προϋποθέσεις είναι πια εδώ για ένα σοβαρό, πατριωτικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Εάν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη αποφασίσει ότι δεν θα είναι μια καρικατούρα των διεθνιστικών δήθεν ρευμάτων της πολυπολιτισμικότητας, θα προστατεύσει την πραγματική μεσαία τάξη όχι κατ’ αποκλειστικότητα αυτή του Δημοσίου, τότε ναι θα έχει την ευκαιρία να είναι χρήσιμο και για το ίδιο αλλά και για τον τόπο.

Αλλιώς η επερχόμενη αλλά βέβαια κατάρρευση του καλαμοκαβαλάρη Μητσοτάκη θα φέρει ένα ακραίο συντηρητικό, τυφλά αντιμεταναστευτικό και  ίσως αντιδημοκρατικό νέο κόμμα στην εξουσία.

Το εξ αριστερών παρατράγουδο που άκουσε  στο όνομα Σύριζα, τότε θα ξεφυτρώσει από τα δεξιά.

Και αν ο χοντροκόκκινος Πάνος ήταν για τα πανηγύρια, ο επόμενος μπορεί να μην είναι.

*Δικηγόρος

Περισσότερα

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας