Αρθρογραφία

Χριστόφορος Τουτουντζίδης: Η Ελλάς σε αφασία

Ενώ γύρω μας το τελευταίο διάστημα γίνεται της κακομοίρας (Ουκρανία, Ισραήλ κλπ) η Ελλαδίτσα βαδίζει αμέριμνη και αφελής με φόρα προς το χάος. Η κρατική μηχανή, η ανικανότητα της οποίας πήρε διαστάσεις παγκόσμιου μύθου, έδειξε απροκάλυπτα το καλοκαίρι ότι παραμένει εξίσου ανίκανη, όπως και πριν την χρεοκοπία του 2010.

Φωτιές, πλημμύρες και οι υπόλοιπες επτά πληγές του Φαραώ αντιμετωπίστηκαν με προσευχές, επίκληση του εξαποδώ και της κλιματικής αλλαγής (είναι σαν τον μαϊντανό, πάει με όλα) και σκηνοθετημένες φωτογραφίες αξύριστων Υπουργών και Περιφερειαρχών.

Η Κυβερνησάρα μας μετά τα νέα αποκαλυπτήρια αποφάσισε οριζόντια αύξηση του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων 10%, ενώ η αξιολόγηση στο Δημόσιο έγινε μια εξωτική, άγνωστη χώρα της Αφρικής, για την οποία υπάρχουν περισσότερο φήμες παρά στοιχεία.

Στο καπάκι έρχονται οι Δικαστές και με μία ριζοσπαστικότητα, που κάνει το σύνθημα « Κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο» να μοιάζει με προσκοπικό άσμα από τα Λυκόπουλα, αποφάσισαν ότι το Μνημόνιο δεν ήρθε ποτέ για αυτούς και γύρισαν τις συντάξεις τους και το βέλος του χρόνου πριν το 2012, διαψεύδοντας τον Αϊνστάιν ότι ο χρόνος κινείται μόνο προς τα εμπρός. Γατάκι!

Τώρα όλα αυτά που λέει ο Χατζηδάκης, ότι δήθεν δεν θα εφαρμοσθεί η απόφαση αναδρομικά με ειδικό νόμο, είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και κοντοπόδαρα ψεματάκια για το αποσβολωμένο πόπολο. Ακόμα και αν τολμήσει να νομοθετήσει, ο νόμος θα κριθεί εκ νέου από τους Δικαστές και ώ του θαύματος και του Συντάγματος (γιατί αυτό υπερισχύει) η διάταξη θα πάει άκλαυτη. Οπότε τα λεφτουδάκια, όχι πολλά κανά 1 δις για την φουκαριάρα της μάνα μας, θα πάνε προς διάθεση.

Κατά τα λοιπά η Κυβέρνηση μας έχοντας βυθισθεί σε μεγάλη περίσκεψη για το πότε θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο και υιοθεσία των ομοφυλοφίλων (κάτι που κρατάει άγρυπνη την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την νομιμοποίηση 300.000 παράνομων μεταναστών για να δουλέψουν δήθεν στα χωράφια.

Έτσι φυσικά κουνάμε το μαντήλι σε εκατομμύρια αδέρφια μας από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν να τσακιστούν να έρθουν, αφού στην αρχή θα είναι παράνομοι, μετά όμως νόμιμοι και με δικαίωμα να φέρουν την γυναικούλα τους και καμιά 6-7 παιδάκια. Τώρα γιατί από τους 700.000 νόμιμους μετανάστες, δουλεύουν οι μισοί βαριά και οι υπόλοιποι κάθονται σιτιζόμενοι από ΟΗΕ, ΕΕ, ΜΚΟ, επιδόματα είναι αλλουνού μουεζίνη δουλειά (ο παππάς πια σχόλασε), όπως και γιατί δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να δουλεύουν σε κενές θέσεις εργασίας.

Κατά τα λοιπά η Ελλαδίτσα μαθαίνει ότι το 2022 για πρώτη φορά από καταβολής Κράτους, οι θάνατοι είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις, ενώ κανείς δεν μας λέει από αυτές τις έρμες τις γεννήσεις πόσες είναι Ελλήνων πολιτών, μη και τρομάξουμε, γιατί τότε θα μάθουμε ότι για 4 θανάτους αντιστοιχεί 1 γέννηση.

Αλλά δεν βαριέσαι, εδώ το μείζον θέμα του Μητσοτάκη είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων και αν ο κάθε Στέφανος και Ταίλερ θα υιοθετούν και πως παιδιά! Σε λίγο πάντως θα πρέπει να κάνουμε εισαγωγή παιδιών από το εξωτερικό, καθώς εδώ το μαγαζί καπούτ.

Τέλος ήρθαν και οι εκλογές για να αναδείξουν την συλλογική αφασία. Ο Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ναι καλέ αυτή της πνιγμένης, και ο Μπέος του Βόλου, που η πόλη πλέει προς Σκιάθο, θριάμβευσαν για το πλούσιο έργο επί δεκαετία, που οργάνωσαν τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να ζήσουμε το Βελεστίνο, Βενετία.

Αντίθετα ο Δήμαρχος Λάρισας, που κατάφερε να σώσει κάπως την πόλη, έχασε τον Δήμο και πήγε άπατος στον Πηνειό. Τι χρεία έχομεν άλλων μαρτύρων (που λέει και το Ευαγγέλιο) για να δούμε ότι η χώρα είναι σε συλλογική αφασία, όπως τότε, το 2004-2008, και θυμάστε τι έγινε μετά.

Μόνο που τώρα αυτό το μετά, που έρχεται καλπάζοντας, θα μας βρεί ήδη φτωχότερους, αλλά και πολύ λιγότερους. Αλλά ντέφι να γίνει, τραβάμε μια νέα εισαγωγή 2-3 εκατομμύρια αδέρφια από τον Ισλαμικό κόσμο, τους εξηγούμε πως δουλεύει το μαγαζί, παίρνουμε τα διαβατήρια μας και ο καθένας την τύχη του.

*Δικηγόρος Κιλκίς

Περισσότερα

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]

Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]