Κοινωνία

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα στηρίζει το έργο του φιλοπτώχου γενικού ταμείου της ΙΜΠΚ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24.1.16 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του γενικού φιλόπτωχου ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών του Κιλκίς. Πολίτες γέμισαν την αίθουσα του κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ενότητας και πίστης απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, χαιρέτησαν θερμά ο βουλευτής νομού Κιλκίς και πρώην υφυπουργός παιδείας Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη ο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόνοιας Δημήτριος Τσαντάκης, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο πρόεδρος Ιωάννης Τσογγίδης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, οι οποίοι τόνισαν ότι η Εκκλησία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στις δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας με αγάπη και αλληλεγγύη και οφείλουμε να στηρίζουμε με πράξεις το πολυσχιδές έργο της. Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του οργανισμού παιδικών σταθμών Κατερίνα Ζιούτα και η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών ο “Άγιος Ευγένιος” Γεωργία Κολεσιώτου.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε την χαρά του για την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της βασιλόπιτας του γενικού φιλόπτωχου ταμείου, «μια έκφραση ζωής της ΙΜΠΚ», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε τον σκοπό της Εκκλησίας μας, που είναι αγιαστικός, λυτρωτικός, σωστικός και μέσα σε αυτά ως επέκταση και φιλανθρωπικός. Να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας, όχι ως ξερά λόγια, αλλά ως να αγαπάμε αληθινά τον ίδιο τον Χριστό. Αγαπώντας τον συνάνθρωπό μας, αγαπάμε τον ίδιο τον Χριστό, γι’ αυτό σωτηρία και φιλανθρωπία συνδέονται». Επίσης ευχαρίστησε φορείς και πολίτες για την έμπρακτη υποστήριξη τους υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη βοήθεια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους που στέκεται αρωγός στις δράσεις της Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες του γενικού φιλόπτωχου ταμείου όπως τις διανομές δεμάτων τροφίμων, τις ποικίλες παρεμβάσεις σε αδύναμους αδελφούς και την στήριξη ανθρώπων που πάσχουν. Χαρακτηριστικά μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί σε ένα 12χρονο παιδί προκειμένου να εγχειρησθεί για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Την εκδήλωση του γενικού φιλόπτωχου ταμείου λάμπρυναν με παραδοσιακούς χορούς συγκροτημάτων τους η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς οι “Αργοναύτες” και ο σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς ο “Φλάμπουρας” ενώ όμορφες μελωδίες “σκόρπισε” η μικτή παιδική χορωδία του Πολυάνειου ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της κ. Καββαδία, συνοδεία πιάνου της κ. Χοστελίδου ενώ ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από τοπικούς καλλιτέχνες.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα όλων των ιερέων και των πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΙΜΠΚ Χρήστος Καναρόπουλος.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας