Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Επί τέλους, «ξεμπλόκαρε»

Ένα πολύ σοβαρό «εμπόδιο» στην πορεία επανέναρξης του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αξιούπολης παραμερίσθηκε οριστικώς και αποτελεί επισήμως παρελθόν.

Και τούτο, διότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, είχαμε επί τέλους την υπογραφή του σχετικού φακέλλου και από πλευράς του συναρμοδίου υπουργού ανάπτυξης και του αρμοδίου υπουργού Γεωργίου Σταθάκη.

Κάτι το οποίο σημαίνει, ότι «ξεμπλόκαρε» επί τέλους το θέμα της εκταμίευσης, προς την κατασκευάστρια εταιρία, πόρων ύψους 260.000 ευρώ από τα κονδύλια του ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο είναι ενταγμένο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται, ότι η επίμαχη έλλειψη χρηματοδότησης της κατασκευάστριας εταιρίας υπήρξε η δεύτερη κατά σειρά της πολύμηνης (επτάμηνης συγκεκριμένα), καθυστέρησης εκτέλεσης του έργου.

Μία καθυστέρηση που επέφερε σημαντικές αρνητικές επιδράσεις γιά πολλούς εκ των εμποροεπαγγελματιών στην ζώνη εκτέλεσης του έργου, αλλά και γενικότερα στην κοινωνική ζωή της Αξιούπολης, καθώς η εν λόγω περιοχή και κυρίως αυτή της πλατείας Ελευθερίας θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Επισημαίνουμε, ότι η σχετική εκταμίευση από την Τράπεζα Ελλάδος απαιτεί ένα χρονικό διάστημα περίπου δέκα ημερών και όλοι ευελπιστούν ότι μετά την παρέλευσή του θα ξεκινήσουν πάραυτα οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης με την προοπτική να αξιοποιηθεί, έστω και μερικώς, την θερινή περίοδο.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]