Πολιτική

Ο βουλευτής Χρ. Χατζησάββας «παρακάμπτει» την δημοτική αρχή Παιονίας για μισογκρεμισμένο κτίριο στο Πολύκαστρο!

Με απόφαση της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής του δήμου Παιονίας κρίθηκε κατεδαφιστέο το παλιό εγκαταλελειμένο και μισογκρεμισμένο κτίριο επί της οοδύ Αγίας Σοφίας στο Πολύκαστρο, με την πρόσοψη στο πεζοδρομημένο τμήμα της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας.

Όπως δήλωσε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες, ώστε να «ανάψει το πράσινο φώς» για την κατεδάφιση, και αυτό, το οποίο απομένει, είναι η τελική συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, που απουσιάζουν στις ΗΠΑ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι για το εν λόγω θέμα ο βουλευτής Κιλκίς της «Χρυσής Αυγής» Χρήστος Χατζησάββας… κατέθεσε στην βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό εσωτερικών, για ενέργειές του προς τους αρμοδίους, ώστε το κτίριο είτε να κατεδαφισθεί αμέσως είτε, αν η κατεδάφιση καθυστερήσει, να ληφθούν μέτρα ώστε να περιέλθει σε ασφαλή κατάσταση, προς αποτροπήν τυχόν ατυχήματος ή δυστυχήματος.

Η απορία έγκειται στο ότι για κάθε τέτοιο θέμα είθισται οι βουλευτές να παρεμβαίνουν «διά ζώσης» κατ΄ευθείαν προς τις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση και επίλυση, και όχι να επιλέγουν την κοινοβουλευτική «οδό», ως να πρόκειται για αναφορά σε κάποιο έργο.

Στην ερώτησή του κ.Χατζησάββας αναφέρει τα εξής:

Στην πλατεία Πολυκάστρου δήμου Παιονίας, επί της οδού Αγίας Σοφίας υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτίριο, το οποίο εδώ και περίπου έξι μήνες έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ.

Πέραν του αισθητικού μέρους, μιάς και το εν λόγω κτίριο έχει πρόσοψη επί του πεζόδρομου της πλατείας Πολυκάστρου, εγείρονται και σημαντικά ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, οπότε η πλατεία σφύζει από ζωή όλες σχεδόν τις ώρες, πολλά παιδιά που παίζουν εκεί, βρίσκουν ιδιαιτέρως «ελκυστική» την ιδέα να εισέλθουν στο μισογκρεμισμένο κτίριο.

Εκτός από την προφανή επικινδυνότητα για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, και κυρίως των ανήλικων παιδιών, αποτελεί ταυτοχρόνως και «πηγή» κινδύνων για την δημόσια υγεία, διότι από καιρό τώρα αποτελεί χώρο ανεξέλεκτης απόθεσης απορριμμάτων αλλά και καταφύγιο διαφόρων παρασιτικών ζώων, όπως ποντικιών αλλά και φιδιών.

Μάλιστα, με την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, μέρος του ήδη μισογκρεμισμένου μπαλκονιού του εν λόγω κτιρίου έχει καταρρεύει και προφανώς στην επόμενη κακοκαιρία θα καταρρεύσει και το υπόλοιπο.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιές ενέργειες θα μεριμνήσει το αρμόδιο υπουργείο προς τους αρμοδίους είτε για την άμεση κατεδάφισή του, είτε για την τάχιστη περιέλευσή του σε ασφαλή κατάσταση, πριν συμβεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]