Αθλητισμός

Χατζηαποστόλου και Αντωνιάδης για πρόεδρος ΕΠΣΚ εκτός ο Δήμπαλας

Διενεργούνται την Παρασκευή 2.5.14 οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Κιλκίς.
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.
Την προεδρεία θα διεκδικήσουν δύο… Βασίληδες, ο απερχόμενος και μακροβιότερος στην ιστορία της ένωσης πρόεδρος Χατζηαποστόλου και ο παλαίμαχος άσσος του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και επιτυχημένος προπονητής Αντωνιάδης.
Ο τρίτος διεκδικητής Γιώργος Δήμπαλας απέσυρε την υποψηφιότητά του, εξηγώντας τους λόγους σε έγγραφη δηλωσή του, που δημοσιεύεται παρακάτω.
Οσον αφορά σε κώλυμα, που ανέκυψε με την υποψηφιότητα του κ. Αντωνιάδη, αυτό ξεπεράσθηκε ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις, κατά τις οποίες φαίνεται ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή».
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι ανέργχονται σε 42, εκ των οποίων 23 οι τακτικοί, 12 οι αναπληρωματικοί, έξι οι τακτικοί της εξελεγκτικής επιτροπής και ένας αναπληρωματικός της εξελεγκτικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα διεκδικούν την ψήφο των σωματείων οι εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τακτικοί
Αντωνιάδης Βασίλειος, Αντωνιάδης Σάββας, Αρκούδας Αγγελος, Αρναουτίδης Κυριάκος, Βαπορίδης Χαράλαμπος, Βασιλειάδης Χαράλαμπος, Γιαλιάς Αθανάσιος, Δαμιανίδης Χαράλαμπος, Ιγνατιάδης Αλέξιος, Καλιοντζίδης Γεώργιος, Κιουρτσίδης Ιωάννης, Κουραλίδης Σάββας, Κυριακίδης Δημήτριος, Μάλγαρης Σωτήριος, Μιχαηλίδου Ευθυμία, Ξουπλάκης Σταύρος, Παρασκευόπουλος Γεώργιος, Πάταρας Κωνσταντίνος, Πετρίδης Παύλος, Πολιτίδης Χαράλαμπος, Τάτσης Αστέριος, Τσαρίδης Τριαντάφυλλος, Χατζηαποστόλου Βασίλειος.
Αναπληρωματικοί
Αθανασιάδης Παναγιώτης, Ασλανίδης Χαράλαμπος, Καλογιάννης Ιωάννης, Κατακαλίδης Ιωακείμ, Καραπαναγιωτίδης Ευστάθιος, Κιουρτσίδης Γρηγόριος, Μουρτιάδης Ιωάννης, Μωυσίδης Γεώργιος, Πασχαλίδης Ιωάννης, Πεχλιβάνης Χρήστος, Σιδηρόπουλος Ιωάννης, Τρούπης Περικλής.
Εξελεγκτική επιτροπή
Αλεξόγλου Μιχαήλ, Ανδριανίδης Κυριάκος, Λαζαρίδης Κυριάκος, Μαραντίδης Κυριάκος, Παπαδόπουλος Στέργιος, Τομπατζίδης Ιωσήφ
«Γιατί αποσύρομαι»
Αιτιολογώντας την απόφασή του να μην συμμετάσει στις εκλογές, ο κ. Δήμπαλας αναφέρει στην σχετική έγγραφη δήλωσή του τα εξής:
«Με αίσθημα ευθύνης πριν περίπου δέκα μήνες (7 Ιουλίου 2013) σε μια δύσκολη περίοδο για το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο (αποπομπή της ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ από τις τάξεις της ΕΠΟ λόγω άστοχων ενεργειών του προέδρου κ. Βασίλη Χατζηαποστόλου) δημοσιοποίησα μέσω των ΜΜΕ του νομού Κιλκίς αλλά και πανελληνίως την απόφασή μου να διεκδικήσω με ανεξάρτητο συνδυασμό ως υποψήφιος πρόεδρος την διοίκηση της ΕΠΣ Κιλκίς. Η απόφασή μου αυτή «πήγαζε» από την αγάπη στον τόπο μου και το ποδόσφαιρο. Τα τριάντα εννέα χρόνια παρουσίας μου στα δρώμενά του, μετά από μια κυρστάλλινη και παραγωγική πορεία από πολλές θέσεις, ήταν η παρακαταθήκη του οράματός μου για ένα ποδόσφαιρο αρχών, κανόνων και πανανθρώπινων αξιών. Στο δικό μου όραμα προστέθηκαν και ήταν συνοδοιπόροι άνθρωποι αγνοί, που με εχεμύθεια και σεβασμό προς όλους, βήμα – βήμα, «μέρα – μέρα», προσπαθήσαμε να εμπνεύσουμε τους φίλους όχι απλώς του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, με απώτερο σκοπό η εθελοντική προσφορά μας να βάλει ένα τέλος σε μια κατεστημένη αντίληψη – διοίκηση τριάντα και πλέον χρόνων, που έχει ως αποτέλεσμα την ποδοσφαιρική στασιμότητα του νομού. Ομως, την δική μας «φλόγα» και αγάπη για τα αθλητικά δρώμενα του νομού Κιλκίς επισκίασαν οι διαπλεκόμενες σχέσεις, ο φόβος και τα συμφέροντα, που δεν έχουν να κάνουν με την ποιοτική αναβάθμιση και συνολική προαγωγή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε κάθε επίπεδο.
Διαπιστώνοντας αυτές τις πρακτικές έλαβα την απόφαση να μην συμμετάσχω στις επικείμενες εκλογές, διότι οι αρχές και τα οράματά μου δεν έχουν θέση σ’ έναν στίβο δίχως κανόνες και αξίες, που έπρεπε να ήταν πρότυπο του ευ αγωνίζεσθαι και του Ολυμπισμού.
Τέλος, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα και δεν θέλησαν μαζί με εμένα να νικηθεί σ’ ένα «άναρχο εκλογικό γήπεδο» η φιλοσοφία του «ΕΜΕΙΣ», της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, της ΗΘΙΚΗΣ και της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
»Αφήνω να μιλήσει το έργο»
Από την πλευρά του ο διατελών τα τριάντα από τα τελευταία τριαντατέσσερα έτη πρόεδρος Βασίλης Χατζαηαποστόλου δήλωσε εν όψει της εκλογικής αναμετρήσεως τα εξής:
«Επί περισσότερο από τρεις δεκαετίες έχουμε αναγάγει σε αντίληψη διοίκησης και ζωής το να μιλάμε με έργα, όχι με απλά λόγια.
Θέτοντας άλλη μία υποψηφιότητα για την προεδρεία της ένωσης, παραπέμπω στο επιτελεσθέν έργο και κατά την λήγουσα τελευταία θητεία μας και όλα τα προηγούμενα χρόνια από την διοίκηση, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, και το θέτω στην διάθεση όλων των σωματείων, αφήνοντας να μιλήσει αυτό αντί για εμάς».
«Αξιοκρατία και διαφάνεια»
Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος Βασίλης Αντωνιάδης, αναφερόμενος στην σημασία των εκλογών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι εκλογές αυτές είναι υπόθεση όλων των σωματείων, που καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους και το μέλλον του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου.
Εμείς έχουμε προτάσεις και πρόγραμμα για το μέλλον με γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο, λειτουργώντας με αξιοκρατία, διαφάνεια και πνεύμα συλλογικότητας.
Οποιος δέχεται όλα αυτά, δεν έχει παρά να βαδίσει μαζί μας στον ίδιο δρόμο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα