Ειδήσεις Video

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

https://vimeo.com/160203719Την ενίσχυση το νοσοκομείο Κιλκίς με προσωπικό εντός των προσεχών ημερών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, με την διοίκηση και τους εργαζόμενους να εκθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία αφορούν κυρίως την έλλειψη προσωπικού.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες θα διοριστούν δύο επικουρικοί γιατροί (παιδοψυχίατρος και μαιευτήρας) ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη 8 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό και 9 θέσεων μόνιμων εργαζόμενων (4 γιατρών και 5 λοιπών ειδικοτήτων) από την επόμενη δέσμη των 2.440 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν άμεσα.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Νοσοκομείου για την πρόσληψη 4 ακόμα επικουρικών γιατρών ενώ μέσα στον Απρίλιο θα τοποθετηθεί και επιπλέον προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά 21 άτομα (9 γιατρούς και 12 νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπούς υγειονομικούς ) για την ενίσχυση συγκεκριμένων δομών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχει ήδη εκταμιευθεί από την 3η ΥΠΕ, συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει ενώ παράλληλα έχει εκταμιευθεί το 100% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό.

Παράλληλα ανέφερε ότι ξεκινά η διαδικασία της τοποθέτησης νέων διοικητών στα νοσοκομεία και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα νησιά και το Κιλκίς. “Κάναμε μια πολύ αναλυτική συζήτηση στο νοσοκομείο Κιλκίς, μιλήσαμε εξαντλητικά με τους γιατρούς, με το υπόλοιπο προσωπικό, με τη διοίκηση, με τους δημάρχους της περιοχής. Έχουν μια δικαιολογημένη αγωνία μη μείνει χωρίς στήριξη αυτό το νοσοκομείο.

Είναι δεδομένη η βούληση μας να ενισχύσουμε τους προϋπολογισμούς αυτών των δομών όσο χρειάζεται”δήλωσε ο κ Ξανθός.

www.dikaiologitika.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα