Αθλητισμός

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο ΓΑΣΚ αλλα τίποτε δεν έχει χαθεί

«Με την πλάτη στον τοίχο» βρίσκεται ο ΓΑΣ Κιλκίς μετά την εκτός έδρας ήττα απο την ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 29-23 στον μεταξύ τους πρώτο κατακτήριο αγώνα για την παραμονή στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειρόσφαιρου μπροστά σε 400 θεατές.

Ωστόσο για το κιλκισιώτικο συγκρότημα τίποτε δεν έχει χαθεί καθώς στον εν λόγω αγώνα «ξεδίπλωσε» πολλές απο τις «πτυχές» εκείνες που τον κατατάσσουν στα αξιόμαχα και ανταγωνιστικά της α1 εθνικής κατηγορίας και αυτό παρά το εύλογο λόγω της σημασίας της αναμέτρησης άγχος δείχνοντας ότι δεν στερείται δυνατοτήτων να φτάσει στην ανατροπή και να επιτύχει τον αντικειμενικό σκοπό της παραμονής.

Το μόνο σημείο στο οποίο υστέρησε και το οποίο απέβη μοιραίο ως προς την ανρητκή για αυτό κατάληξη του αγώνα ήταν η τελική προσπάθεια. Πράγματι ο ΓΑΣΚ… «έχασε τον λογαριασμό» των άστοχων τελικών προσπαθειών απο ευνοικές ή και εξαιρετικώς πλεπνεκτικές θέσεις ακόμη και «τέτα τετ» με τους παίκτες του να κάνουν «ήρωες» τους τερματιφύλακες της ΧΑΝΘ!

Ειδικότερα η «αφλογισία» απέβη καταστρεπτική για την ομάδα του Κιλκίς κατα το διάστημα 15’-25’ όταν η διαφορά απο την γηπεδούχο απο το ένα μέχρι το πολύ τρία τέρματα, «εκτοξεύθηκε» εξαιτίας των πολλών χαμένων ευκαιριών στα έξι με επτά για να «κλείσει» το πρώτο ημιχρόνιο με προηγούμενη την ΧΑΝΘ με 17-11.

Στην επανάληψη ο αγώνας κύλησε αμφύρροπος με τον ΓΑΣΚ να συνεχίζει να χάνει τέρματα σε προσπάθειες με ευνοικές προυποθέσεις επιτρέποντας ο ίδιος την ΧΑΝΘ να «παίρνει ανάσες» και να επανακάμπτει κάθε φορά που την «στρίμωχνε» στα σκοινιά.

Έτσι μοιραία κατέληξε στο δυσάρεστο για αυτόν αποτέλεσμα το οποίο καθιστά για αυτόν «χωρίς επιστροφή» τον επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης 15.4.15 στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς καθώς πρέπει να νικήσει ώστε να οδηγήσει την διαδικασία στο «τελικό» του Σαββάτου 18.4.15 και πάλι στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ.

Όπως όμως αναφέρθηκε το κιλκισιώτικο συγκρότημα έδειξε ότι βρίσκεται στην αγωνιστική εκείνη κατάσταση που του επιτρέπει να δώσει αίσιο τέλος στην υπόθεση της παραμονής αρκεί να επιδείξει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση ώστε να αποφύγει επανάληψη της μοιραίας υστέρησης στην τελική προσπάθεια στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα Μανώλη Ιωαννίδη, που τέλειωσε τον αγώνα με 20 επεμβάσεις, αλλά και τον Νίκο Καφαντάρη που σκόραρε 9 φορές.

H ΧΑΝΘ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ξέφυγε με 5-1 (7′) και 13-6 (23′), ενώ στο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια με διαφορά έξι γκολ (17-11) με τέρμα του Ναουμίδη σε νεκρό χρόνο από απόσταση 18 μέτρων!

ΧΑΝΘ (Νίκος Μάντζος) Καφαντάρης 9, Σαρηγιαννίδης 4, Δέσπος 4, Λάππας, Ναουμίδης 3, Ιωαννίδης, Κόντης 3, Αργυρίου 2, Μαυρόπουλος, Μπαϊρλής 2, Τσαβδάρης 2, Παντελίδης, Ορφανουδάκης, Παπαδόπουλος, Κουπαρανίδης, Παπαχρήστου
ΓΑΣ Κιλκίς (Γιάννης Λαζαρίδης) Κοτανίδης, Ασίκης, Σισμανίδης 1, Δούγιας 10, Χαλκίδης, Γιαβασίδης, Δεληγιάννης 1, Χοτζούδης 3, Δημάκης 3, Γουγλίδης, Μαυρόπουλος, Μέγκας 1, Σαλαβασίδης, Γρηγοριάδης 4, Κοβλακάς, Τριανταφύλλου.
Ο επόμενος αγώνας:
-Τετάρτη 15.4.15, 18.00 ΓΑΣ Κιλκίς-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]