Ελλάδα

Χαλκηδόνα: Η αντιπολίτευση καταψήφισε ακόμη και το… αλάτι για τους δρόμους

Αντιμέτωπη με τα παράδοξα που προκάλεσε ο “Κλεισθένης”, εξαιτίας της απλής αναλογικής που εισήγαγε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος, καθώς λόγω της ισχνής πλειοψηφίας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμμάχησαν με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν διαρκώς αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και για έκτακτες ανάγκες.

Εν ολίγοις, ο εκλεγείς δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ηγείται του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές στο Β΄ γύρο, δεν κατέχει όμως την πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από την αρχή της θητείας της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δημοτική αρχή να περνά μετά βίας στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσεις για έργα, υποδομές, προμήθειες, έκτακτες ανάγκες, πολύ δε περισσότερο προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, καθώς η αντιπολίτευση συσπειρώθηκε από την πρώτη στιγμή, καταψηφίζοντας σχεδόν κάθε πρόταση της διοίκησης.

Διαβάστε το όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]