Αγροτικά

«Βραχνάς» γιά τους δασικούς συνεταιρισμούς το πρόβλημα παραλαβής ξύλων από το Πάικο

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Mε τους προέδρους τεσσάρων, εκ των συνολικώς έξι, δασικών συνεταιρισμών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο όρος Πάικο συναντήθηκε την Παρασκευή 28.5.21 ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημοτικό κατάστημα της Αξιούπολης μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της εν λόγω κοινότητος Κύρου Καλαβάζη, και σε αυτήν συμμετέσχον ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κάρπης-Καστανερής Ιωάννης Κούδης και οι ομόλογοι του από τους δύο συνεταιρισμούς της Γρίβας Δημήτρης Βίτσιος και Ιωάννης Πούλκας και ο αντίστοιχος του Σκρα Πέτρος Τσολάκης.

Κατά την διάρκεια της συζητήθηκε το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τις παραλαβές ξύλων και τις επικείμενες εργασίες προσημάνσεων σε συστάδες γιά υλοτόμηση, οι οποίες έχουν μείνει στάσιμες λόγω της λειψανδρίας στο αρμόδιο τμήμα (διαχείρισης) του δασαρχείου της Γουμένισσας, καθώς από τα τέσσερα στελέχη ,που το απάρτιζαν, γιά διαφόρους λόγους έχει απομείνει μόνον μία υπάλληλος δασοπονίας, και υφίστανται δυσκολίες στην διεκπεραίωση των προβλεπομένων διαδικασιών, με ορατό τον κίνδυνο απώλειας εσόδων από πλευράς των μελών των συνεταιρισμών.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε για το ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα αναληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεννόηση και με την αρμόδια γενική διεύθυνση δασών και αγροτικών υποθέσεων της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με στόχο να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και να προχωρήσουν αμέσως οι παραλαβές των ξύλων, που σήμερα “λιμνάζουν” στις άκρες των δασικών δρόμων, όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε ο κ. Κούδης, αλλά και για να προχωρήσουν, βεβαίως, και οι λοιπές εργασίες.

Περισσότερα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα