Εκπαίδευση

Βραδιά …κανονικών αστέρων στο 2ο πειραματικό γενικό λύκειο Κιλκίς

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 18-2-22 στην αυλή του 2ου πειραματικού γενικού λυκείου Κιλκίς, παρακολούθησαν μια μαγευτική εκδήλωση του ομίλου αστροφυσικής του σχολείου με την συνεργασία των παρατηρησιακών Κιλκισιωτών αστρονόμων που αγαπούν να μετρούν τα άστρα.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Στα παιδιά, που παρευρέθησαν, μίλησε η πλανητολόγος Αναστασία Κόκορη, υπεύθυνη αστρονομικών παρατηρήσεων στο αστεροσκοπείο του Γκρήνουϊτς στο Λονδίνο, που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Αυτήν την εξαιρετική, έναστρη νύχτα οι μαθητές, με χρήση λαίηζερ, είδαν τον αστερισμό του Ωρίωνα και τις Πλειάδες, ενώ στην συνέχεια, μέσω των τριών τηλεσκοπίων που είχαν στηθεί στον χώρο, παρατήρησαν το νεφέλωμα του Ωρίωνα ως τόπο γέννησης αστέρων, τις Πλειάδες, το Σείριο και, βεβαίως την Σελήνη.

Απόδειξη γιά την επιτυχία της βραδιάς ήταν ο έκδηλος ενθουσιασμός των παιδιών, τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, οι ευχαριστίες τους γιά την εμπειρία που τους προσφέρθηκε και το αίτημά τους γιά οργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που έγινε άμεσα αποδεκτό.

Η συντονίστρια του ομίλου αστροφυσικής Δέσποινα Μουτσάκη και τα παιδιά – μέλη του ομίλου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά γιά την συνδρομή και την συνεργασία τους, την ομάδα των παρατηρησιακών Κιλκισιωτών αστρονόμων και ειδικότερα τους:

– Αναστασία Κόκορη, πλανητολόγο
– Χρήστο Μπερεδήμα, φυσικό και μαθηματικό
– Θέμη Πουλτουρτζίδη, φοιτητή του τμήματος φυσικής του ΑΠΘ
– Δημήτρη Τάκο, φοιτητή του τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του ΔΠΘ
– Κωνσταντίνο Φασουλάκο, φυσικό.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]