Αθλητισμός

Ένα «βήμα» πιο κοντά στον τίτλο οι κορασίδες του Αίαντος

Την αήττητη πορεία του στο πετοσφαιρικό πρωτάθλημα ΚΔ Μακεδονίας κορασίδων συνέχισε ο Αίας Κιλκίς.

Ένα «βήμα» πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή τον έφερε η νίκη του επί του Ποσειδώνος Βεροίας με 3-1 σετ.

Ωστόσο, χρειάστηκαν προς το τέλος του τέταρτου σετ η «επιστράτευση» και της «τελευταίας ικμάδος» των δυνάμεων και του πάθους των παικτριών του, για να…μην έλθουν «τα πάνω κάτω», καθώς έως εκείνο το σημείο αυτές… έκαναν τα εύκολα δύσκολα, με τον αγώνα να μετατρέπεται με δική τους υπαιτιότητα από «περίπατό» τους σε πραγματικό «ντέρμπυ».

Τέτοια εξέλιξη δεν προδίκαζε το πρώτο σετ, όπου μετά το αρχικό «συμβάδισμα» στους πόντους, ο Αίας βρήκε καλύτερο ρυθμό, «πήρε το κολάι» του αγώνα και επικράτησε με το «καθαρό» 25-20.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με αγωνιστική «έκρηξη» του Αίαντος, με την αμυντική λειτουργία του να «αγγίζει» το απολύτως επιθυμητό επίπεδο και την επίθεσή του να αποδιοργανώνει πλήρως την άμυνα του Ποσειδώνος. Έτσι η ομάδα του Κιλκίς έφτασε να προηγηθεί με 21-6.

Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι το κιλκισιώτικο συγκρότημα «κολλά» το «μικρόβιο» του εφησυχασμού και της υπέρμετρης σιγουριάς, που δημιουργεί μιά μεγάλη διαφορά δείχνοντας να «ξεχνά» την δυναμικότητα ενός φιλοξενουμένου με αναγνωρισμένες δυνατότητες, που δεν «παρατά» ποτέ κανένα σετ, κανένα αγώνα.

Την ιδεατή «εικόνα» του Αίαντος «χαλο ύν» διαδοχικές αμυντικές ολιγωρίες, βασισμένες επιθετικές ενέργειες και γενικώς … αβίαστα λάθη, με επακόλουθο το σετ, από το 21-6, να λήξει 25-16 υπέρ του Αίαντος.

Η αγωνιστική «αποτελμάτωση» της ομάδας του Κιλκίς συνεχίζεται και στο τρίτο σετ, με τον «τροχό» της ψυχολογίας να την «παίρνει από κάτω». Στο διαμετρικώς αντίθετο σημείο ο Ποσειδών, «χτυπά» συνεχώς με την «τρίαινά» του (επιθετικό σερβίς, πολύ καλά τελειώματα, κατακόρυφα «ανεβασμένη» υποδοχή και συνολική αμυντική λειτουργία) και κερδίζει ευκόλως το σετ με 25-13!

Στο τέταρτο ο Αίας δείχνει κατ’αρχάς να αφυπνίζεται, αλλά ο Ποσειδών εξακολουθεί να έχει «το πάνω χέρι» με προβάδισμα τριών πόντων, μέχρι το 18-21, απειλώντας πλέον ευθέως με ισοφάριση, που θα οδηγούσε τον αγώνα στο λεγόμενο «τάυ-μπραίηκ».

Και τότε ακριβώς το κιλκισιώτικο συγκρότημα … «ξαναθυμάται» την αγωνιστική ταυτότητά του, ανακτά τον ψυχολογικό έλεγχο δίνει… και την ψυχή του στους τελευταίους πόντους και, εν τέλει, φτάνει στο «ψυχοβαλτικό» 27-25, που του «χαρίζει» την πολύτιμη νίκη και αποτρέπει εμπλοκή σε «περιπέτεια», ως προς την εξέλιξη της «μάχης» για τον τίτλο.

Ήταν ένας αγώνας με καλή αρχή και καλό τέλος για τον Αίαντα, με το ενδιάμεσο διάστημα (όχι, βεβαίως, χρονικό) να συνιστά μια εμπειρία που προσφέρεται για προβληματισμό προς την κατεύθυνση της ενταντικοποίησης της προσπάθειας για περαιτέρω βελτίωση τόσο στον αγωνιστικό και τεχνικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα, που θα καταστήσει την ομάδα του Κιλκίς ακόμη πιο αξιόμαχη, αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Διότι, από ταλέντο, ικανότητες και δυνατότητες αυτή.. . άλλο τίποτε.

Η σύνθεση:
Ναλμπαντίδου, Στ. Κώστογλου, Καντίδου, Κοτίδου, Ταντσοπούλου, Σοφ. Κώστογλου (αε) Βουζίνα, Εμμανουηλίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]