Πολιτισμός

Καλλιτεχνικές δημιουργίες από τον Σ.Βλάσκο με ευαίσθητες καλλιτεχνικές «χορδές»

Του Ευαγγέλου Αναστασιάδη

Του Ευαγγέλου Αναστασιάδη

Τον γνωρίσαμε ως γαμπρό του χωριού μας, του Αξιοχωρίου, ως βοηθό και οικονομικό συμπαραστάτη της ποδοσφαιρικής μας ομάδας του Αξιού Αξιοχωρίου, εκτιμήσαμε τον ακέραιο χαρακτήρα του, την αγάπη του προς τους συνανθρώπους και την προσφορά του στην κοινωνία, κερδίσαμε την φιλία του και τη συναδελφικότητά του στον πολιτιστικό μας σύλλογο «Αμιδών» Αξιοχωρίου, και τελικά έμελε να γνωρίσουμε και το μεγάλο του καλλιτεχνικό ταλέντο, που απλώνεται σε πολλούς τομείς. Καλλιτεχνικά έργα με επεξεργασία ξύλου και σιδήρου, πίνακες ζωγραφικής σε χαρτί και μουσαμά, πίνακες ζωγραφικής με άμμο.

Η παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής με άμμο « Ό ν ε ι ρ α σ τ η ν ά μ μ ο » στο μουσείο προσφύγων στην πολιτιστική γειτονιά του δήμου Νεάπολης – Συκεών δείχνει απλά ένα μέρος από τα καλλιτεχνήματά του, αρκετό όμως να μας κάνει να …περπατήσουμε μαζί του τους ιδιαίτερους ορίζοντες που ανοίγει μπροστά μας, ζητώντας τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής του προς τη φύση, τη φυσική ομορφιά και την πραγματική ανθρώπινη φυσική ομορφιά.

Η φυσική ομορφιά του χωριού και η απλότητα των κατοίκων του τον ώθησε στο να εγκαταλείψει σχεδόν την πόλη, αμέσως μετά την συνταξιοδότησή του, και να επιδοθεί, σχεδόν αποκλειστικά, στα καλλιτεχνήματά του, κάτι που έκανε νωρίτερα περιστασιακά, εξ αιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας και των οικογενειακών του υποχρεώσεων.

Τα μέλη της οικογενείας του, η σύζυγος και οι δύο κόρες, καθ’ ότι ομολογεί και ο ίδιος, τον ανέχθηκαν και τον συμπαραστάθηκαν στην απόφασή του αυτή, κάτι που τον βοήθησε πολύ στην απρόσκοπτη αγαπημένη ενασχόλησή του.

Τα έργα του είναι πανέμορφα.

Η επιτυχία φαντάζει δεδομένη. Χρειάζονται όμως όλα τον χρόνο τους για να αναγνωριστούν και να απογειωθούν, ή χρειάζεται, όπως λένε κάποιοι σε τέτοιες περιπτώσεις, μια υπογραφή – αναγνώριση από κάποιον γνωστό καλλιτέχνη για να μπει «το νερό στο αυλάκι».

Οι ευαίσθητες, λοιπόν, καλλιτεχνικές του «χορδές» σε συνδυασμό με το χαμόγελό του και την ευαισθησία του προς τους ανθρώπους και γενικά την κοινωνία, σηματοδοτούσαν, σηματοδοτούν και ευχόμαστε να συνεχίσουν να σηματοδοτούν την πορεία της ζωής του και μέσα στους νέους ορίζοντες, που άνοιξαν μπροστά του με τα εγκαίνια της πρώτης του έκθεσης, που τιμήθηκε από πολλούς φίλους, γνωστούς, άγνωστους, απλούς, επιφανείς και ιδιαίτερα από τους δημάρχους των δυο δήμων με τους οποίους συνεργάστηκε, τον Σίμο Δανιηλίδη (Νεάπολης – Συκεών) και τον Χρήστο Γκουντενούδη (Παιονίας).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα