Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αξιούπολη που αγάπησα» του Βασίλη Τσακρακίδη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3.12.17 στην αίθουσα τελετών του ιερού ναού Παναγίας Άξιον Εστί Αξιουπόλεως, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αξιουπολίτη Βασίλη Τσακρακίδη «Η Αξιούπολη που αγάπησα».

ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ Η ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «…Οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης και Παναγιώτης Καϊσίδης, ο δάσκαλος Ηλίας Αποστολίδης και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαδημητρίου, παρουσίασαν ο καθένας με τον τρόπο του με γλαφυρότητα και επεξηγήσεις σε ορισμένα σημεία, την προσπάθεια του συγγραφέα να μεταφέρει μνήμες και αναμνήσεις από την ζωή του στην γενέτειρα του πόλη, πριν φύγει για σπουδές και εγκατάσταση στην Αθήνα.

Και οι τέσσερις παρουσιαστές, όντας και οι ίδιοι εσωτερικοί μέτοικοι (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) τόνισαν την αγάπη και το ενδιαφέρον του συγγραφέα να αφήσει έντυπα πλέον τις αναμνήσεις του και στοιχεία για την ιστορία της πόλης με την βοήθεια φίλων και ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά.

ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ Η ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

Ο συγγραφέας τιμήθηκε με αναμνηστικό πλακίδιο, από τον διοργανωτή μουσικό σύλλογο Αξιούπολης “Αξιον Εστί”. Στην συνέχεια η χορωδία του συλλόγου απέδωσε έργα Ελλήνων συνθετών και ένα τραγούδι του συμπολίτη Μιχάλη Τερζή.

ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ Η ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση που διοργάνωσαν οι κυρίες της χορωδίας. Το βιβλίο διατέθηκε δωρεάν σε όλους τους Αξιουπολίτες, με την φιλική παρότρυνση του συγγραφέα, να αφήσει καθένας ό,τι ποσό μπορεί προκειμένου να διατεθεί από τον σύλλογο, προς ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου νυν μουσείο φυσικής Ιστορίας, σε χώρο εκδηλώσεων που τόσο πολύ στερείται η πόλης μας…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα