Πολιτική

Κ.Βιολιτζής: «Το επιμελητήριο μπορεί να επιτύχει τους στόχους του με ισχυρή διοίκηση»

Την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρεία του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς δημοσιοποίησε ο γνωστός επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας Κωνσταντίνος Βιολιτζής. Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Βιολιτζής αναφέρει τα εξής;

“Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κάθε τόπος έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του, κάθε επιχείρηση έχει αδύνατα και δυνατά σημεία και σε κάθε εποχή υπάρχουν δυσκολίες αλλά και πολλές ευκαιρίες. Η επιχειρηματικότητα είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και την κοινωνική ευημερία.

Τα επιμελητήρια πρέπει να αποτελούν τον πλέον σημαντικό θεσμό της επιχειρηματικής δραστηριότης, προωθώντας καινοτόμες και σύγχρονές πολιτικές που θα συνδράμουν ουσιαστικώς στην αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών στο σημερινό ταχύτατα εναλλασσόμενο περιβάλλον.

Στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο του τόπου μας διαβλέπεις έντονα την κοινωνική επιθυμία για ανανέωση των προσώπων, των ιδεών και των οραμάτων.

Σε αυτό το κάλεσμα λαμβάνω πρωτοβουλία μαζί με ένα «πυρήνα» επιχειρηματιών που έχουν «δίψα» για προσφορά, γνώση για το σήμερα, αγωνία για το αύριο και έχουν ως στόχο να διεκδικήσουν και να αναλάβουν τη διοίκηση του επιμελητηρίου Κιλκίς . Ένας στόχος που δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εντάσσεται μέσα σ’ ένα πλαίσιο δημιουργίας και αναγέννησης που τόσο ανάγκη έχει ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος του Κιλκίς.

Οραματιζόμαστε ένα επιμελητήριο ισχυρό, αποτελεσματικό, οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο, βιώσιμο και διαφανές. Δεν θα παρέχει μόνο γρήγορες και άμεσες διοικητικές υπηρεσίες, για τις οποίες καταβάλλονται τέλη, αλλά θα είναι ένας δυνατός και αξιόπιστος φορέας ενημέρωσης, ουσιαστικής υποστήριξης των μελών του, χωρίς να σταματά να υιοθετεί καινοτόμες ιδέες που ενισχύουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Το επιμελητήριο του Κιλκίς μπορεί να επιτύχει όλα τα παραπάνω με μία ισχυρή διοίκηση η οποία δεν θα έχει πρωταρχικό σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση των μελών της αλλά την ουσιαστική εξυπηρέτηση των εμπόρων και επαγγελματιών και δεν θα αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις και άλλες σκοπιμότητες.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα