Ειδήσεις Video

Τ.Θεοδωρικάκος: Εμπιστευόμαστε την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων (Βίντεο)

Ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 107 χρόνων από τη Μάχη του Κιλκίς.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρέστη στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης στη μνήμη των 32 αξιωματικών και 749 οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την ιστορική μάχη, όπου τραυματίστηκαν 57 αξιωματικοί και 3.811 οπλίτες.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Θεοδωρικάκος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια ιστορική μέρα για το Κιλκίς αλλά και για όλη την πατρίδα. Πριν από 107 χρόνια η πόλη του Κιλκίς απελευθερώθηκε ύστερα από μια πάρα πολύ σκληρή και φονική μάχη που έδωσε ο ελληνικός Στρατός. Δεν ξεχνάμε ποτέ τους στρατιώτες μας που έδωσαν και τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Οι Έλληνες στα 107 χρόνια που πέρασαν από τότε όταν ήμασταν ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Όταν διχαστήκαμε, χωρίς λόγο και αιτία, βρεθήκαμε μπροστά σε τραγωδίες, τις οποίες έπρεπε μετά να ξεπεράσουμε.

Τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός είναι περισσότερο ενωμένος από ποτέ. Και η Ελλάδα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχε δοκιμαστεί από την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση έγινε θετικό παράδειγμα για ολόκληρη τη γη για το πόσο αποτελεσματικά μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού. Έτσι ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγυάται την ενότητα των Ελλήνων. Εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις και κινείται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Τέτοιες μέρες πάντοτε η μνήμη μας, φυσικά, βρίσκεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα με φιλικές σχέσεις και άριστες οικονομικές σχέσεις με τους γείτονές μας.

Εκείνοι όμως που επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, γνωρίζουν ότι οι Έλληνες εμπιστευόμαστε την ισχύ, τη δύναμη και την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή».

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε μεταξύ άλλων:
«Τιμούμε σήμερα στο Κιλκίς τη νικηφόρα μάχη του 1913 που θωράκισε την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, μια μάχη που απέδειξε ότι η σύμπνοια και η ομοψυχία του λαού μας πάντα οδηγούσε σε κραταιές νίκες. Τη μεγάλη αυτή ημέρα για όλους τους Κιλκισιώτες τιμά με την παρουσία του ο υπουργός εσωτερικών γεγονός που καταδεικνύει την ισχυρή σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επική αυτή μάχη και την καθοριστική της σημασία στην ιστορική μας διαδρομή. Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς».

Στη χαιρετιστήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισήμανε τα εξής:
«Στις 21 Ιουνίου 1913 ο ελληνικός στρατός όρμησε με ενθουσιασμό στο πεδίο της μάχης ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση της πόλης μας και την υπεράσπιση της ιερής μας γης. Η πολύνεκρη μάχη του Κιλκίς αποτέλεσε το καθοριστικό προγεφύρωμα για τη νικηφόρα έκβαση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και έβαλε τα θεμέλια για την ελευθερία της Μακεδονίας μας. Στην ιστορική μνήμη, η εποποιία του Κιλκίς παραμένει ισχυρό σύμβολο ηρωισμού, απαράμιλλου θάρρους και ανδρείας και μας παραδίδει μαθήματα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας και συμφιλίωσης. Χρόνια Πολλά στο Κιλκίς, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κιλκισιώτες.».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]