Πολιτισμός

Σέλευκος Α΄ο Νικάτωρ – Από την Ευρωπό στην ελληνιστική οικουμένη

Ένα μικρού μήκους animated ντοκιμαντέρ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο το μικρού μήκους animated ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σέλευκος Α΄ ο Νικάτωρ. Από την Ευρωπό στην ελληνιστική οικουμένη», στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=HzXpcoyniLA, με ελληνική και αγγλική αφήγηση.

Είναι βασισμένο σε μία εξαιρετικά σημαντική ιστορική φυσιογνωμία του ελληνιστικού κόσμου, τον σπουδαιότερο εκ των Διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ηγέτη της Δυναστείας των Σελευκιδών, τον Σέλευκο Α΄, καταγόμενο από μία άγνωστη -σήμερα- πόλη της Αρχαίας Μακεδονίας, την ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Η ΠΟΛΙΣ παρά τον Αξιό ποταμό.

Το ντοκιμαντέρ, προβάλλεται στο νεοσύστατο Κέντρο Ενημέρωσης αρχαίας Ευρωπού, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού, περίπου 800 μ. νότια της ομώνυμης κοινότητας του Δήμου Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς.

Το Κέντρο Ενημέρωσης σηματοδοτεί μία σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαχρονική ιστορία της αρχαίας Ευρωπού (πόλη και νεκροταφεία), αλλά και για τον γόνο της, Σέλευκο Α’ τον Νικάτορα. Η παρουσίαση των δύο αυτών ενοτήτων φέρει τον γενικό τίτλο «Ευρωπός. Πόλη της Ευρώπης – Πόλη του Κόσμου».

Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώτης Βράντζας
Σενάριο – Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπόλματη
Μουσική: Κώστας Σιούτας
Μίξη ήχου – Sound Design: Ηλίας Σταμπουλής / stereotype.gr
Αφήγηση: Θανάσης Βικόπουλος
Animation – Post Production: Macine Motion Pictures
Επιστημονική Εποπτεία – Γενικός Συντονισμός:
Δρ Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Δρ Σταμάτης Χατζητουλούσης, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Επιστημονικός Σύμβουλος – Ειδικός Συνεργάτης Σεναρίου:
Καθηγητής Παναγιώτης Π. Ιωσήφ, Πανεπιστήμιο Radboud, Nijmegen, Ολλανδία – Αναπληρωτής Διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών
Διοικητική Υποστήριξη:
Βασιλική Τσιταγιάννη, ΜΑ Τμηματάρχης Διοικητικής & Οικονομικής Υποστήριξης ΕΦΑ Κιλκίς

Πληροφορίες: 2310 413415, [email protected]

Ακολουθήστε μας στο facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα