Ειδήσεις Video

Πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την ΒΙΠΕ Κιλκίς

Ένα από τα πιο πολυμελή κυβερνητικά κλιμάκια που επισκέφθηκε ποτέ τον νομό μας έδωσε το παρών από το πρωί έως τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 6.9.19 επισκέφθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του τοπικού βουλευτή και υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά το διοικητικό κέντρο της βιομηχανικής περιοχής (ΔΙΒΙΠΕΚ), στο Σταυροχώρι.

Για τη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε ευρεία σύσκεψη στο Κιλκίς Γιάννης Κεφαλογιάννης.

“Ένα πάγιο αίτημα της περιοχής έχει μπει σε μια τροχιά υλοποίησης”, δήλωσε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο διοικητικό κέντρο της ΒΙΠΕ Κιλκίς, με τη συμμετοχή υπουργικού κλιμακίου, της διοίκησης της βιομηχανικής περιοχής, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του τοπικού επιμελητηρίου.

“Από τις αρχές Ιουλίου έχει ενταχθεί η έγκριση της μελέτης από το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο”, είπε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι “ταυτόχρονα έχει προχωρήσει και το τεχνικό δελτίο το οποίο έχει έρθει από τον ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσουμε για τις μελέτες”.

“Αντιλαμβάνεστε”, συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης, “ότι αφορά ένα αντικείμενο το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, αφορά δέκα εκατομμύρια ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις”.

“Θα πρέπει ταυτόχρονα να τρέξουμε πολύ γρήγορα τις απαλλοτριώσεις”, πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, διότι, όπως διευκρίνισε, “η μελέτη θα πάρει ένα χρονικό διάστημα, γύρω στους 18 μήνες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικό διαστήματος, ώστε το συγκεκριμένο έργο να μπορεί να ενταχθεί στο επόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο 2021-2027 για να μπορεί να υλοποιηθεί”.

“Έχει γίνει, ήδη, το πρώτο βήμα και είναι κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί εντός της επόμενης τετραετίας”, κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι “είχαμε τη χαρά σήμερα στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς να υποδεχτούμε συναδέλφους υπουργούς, οι οποίοι είχαν μία πολύ αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής και τους εκπροσώπους της διοίκησής τους”.

“Αφορμή αυτής της συνάντησης”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς, ήταν το αίτημα, εδώ και πολλά χρόνια, της Βιομηχανικής Περιοχής για τη σύνδεσή της με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ, καταλήγοντας, σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχει η περιοχή.

Συγκεκριμένα ο υπουργός επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον έτερο υφυπουργό του Γρηγόριο Ζαφειρόπουλο και τους υφυπουργούς υποδομών και μεταφορών και εργασίας κκ Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νότη Μηταράκη συνοδευόμενοι από τον κ. Γεωργαντά συναντήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων του κέντρου με την ηγεσία της αυτοδιοικούμενης βιομηχανικής ζώνης παρουσία της προέδρου της Ευαγγελίας Μυλωνά του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, των δύο νέων δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη και του προέδρου του επιμελητηρίου Χρήστου Χατζημλάδη, με τους οποίους συζήτησαν θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση ψηφιακών σημάτων, η σιδηροδρομική σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής με το λοιπό αντίστοιχο δίκτυο και άλλα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα