Ειδήσεις Video

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ νέα ανάδοχος του δρόμου Ασσήρου – Νέας Σάντας με πιθανή ολοκλήρωση τον Σεπτέμβριο του 2025 (Βίντεο)

Το έργο της αποπεράτωσης του τμήματος Ασσήρου – Νέας Σάντας της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς ανατέθηκε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, μετά την κήρυξη του προηγουμένου αναδόχου ως εκπτώτου.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16.2.24, στο διοικητικό κέντρο της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς, στο Σταυροχώρι.

Όπως είπε ο κ. Μπίλιας, την Δευτέρα 19.2.24 επρόκειτο να εγκριθεί ο έλεγχος νομιμότητας, ενώ σε ένα μήνα υπογράφεται η σύμβαση εκτέλεσης, με πρόβλεψη αποπεράτωσης του έργου έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ο κ. Μπόιλιας ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους της ΠΚΜ» γιά την μεγάλη καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου, την οποία απέδωσε στην γραφειοκρατία, «που όταν προκύπτουν προβλήματα με τις αναδοχές έργων μας αναγκάζει να καταφεύγουμε σε χρονοβόρες λύσεις», παραπέμποντας, ως παράδειγμα, στην διαδικασία της εκ νέου αναθέσεως γιά την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Ασσήρου- Ν. Σάντας της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης – Κιλκίς αμέσως μόλις κηρύχθηκε έκπτωτος ο προηγούμενος ανάδοχος.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, αφού έκανε συνοπτική αναφορά σ’ αυτό, δήλωσε, ότι το πρόβλημα με το τμήμα Ασσήρου – Ν. Σάντας, όσον αφορά στην καθυστέρηση της κατασκευής του, ανέκυψε επειδή για το έργο υπήρξε μόνον ένας ανάδοχος, ο οποίος επέμενε να κατασκευάσει τον δρόμο, σε αντίθεση με το τμήμα Κρηστώνης – Κιλκίς, όπου, όταν ο πρώτος ανάδοχος δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης, το έργο συνεχίσθηκε από τον επιλαχόντα ανάδοχο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]