Αθλητισμός

Βαθμολογικό «άλμα» Εθνικού με 1-0 επί του Απόλλωνος Αρναίας

Την θέση του στην κατάταξη του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας βελτίωσε ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου μετά την νίκη του επί του Απόλλωνος Αρναίας στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς με 1-0.
Ενα αποτέλεσμα εντελώς πλασματικό σε σχέση με την «εικόνα» του αγώνα, καθώς η ομάδα του νομού Κιλκίς διατήρησε την εδαφική υπεροχή και στα δύο ημιχρόνια, μετατρέποντάς τον σχεδόν σε «μονόλογό» της.

Το ότι περιορίσθηκε σε ένα μόνο τέρμα, οφείλεται στο ότι γιά άλλη μία φορά δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της υστέρησης ή επιπολαιότητας στην τελική προσπάθεια, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε. ..χρόνιο, και εξ αιτίας του οποίου όσο εύκολα δημιουργεί ακόμη και …σωρηδόν τις ευκαιρίες γιά τέρμα, με την ίδια ευκολία τις χάνει!
Η «ιστορία» επαναλήφθηκε και σ αυτόν τον αγώνα στον οποίο ο Εθνικός δε είχε πολλή δουλειά στα μετόπισθεν, καθώς ο Απόλλων Αρναίας παρατάχθηκε με σαφή προσανατολισμό την αποφυγή της ήττας, και όχι την επιδίωξη θετικού αποτελέσματος.

ΓΚΕΡΤΣΟΣΟι Νεοαγιονερίτες αναπτύσσονταν πολύ καλά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, πίεζαν και δημιουργούσαν ευκαιρίες, χωρίς όμως να «βρίσκουν δίχτυα», καθώς στο τέλος έλειπε πάντοτε κάποια «λεπτομέρεια», που θα «έσπρωχνε» την μπάλλα σ’ αυτό.
Γκέρτσος, Μήτσικας και Ε.Στεφανίδης «πρωταγωνίστησαν» στις χαμένες «κραυγαλέες» ευκαιρίες του α’ ημιχρονίου, ενώ στην επανάληψη «μπήκαν στον χορό» οι Πεχλιβάνης, Γκέρτσος (δύο), Αποστολάς και Μήτσικας έως το 75’ που ο Γκέρτσος σημείωσε το τέρμα, το οποίο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έφερε την «λύτρωση» πριν σημειωθεί …μέγιστη ποδοσφαιρική αδικία.
Στο «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών δόθηκε συνέχεια και προς το τέλος του αγώνα με «δράστες» τους Παπαδόπουλο και Τσίλη.

Και πάλι καλά που η ετοιμότητα του Καλογεράκη απέτρεψε προς το τέλος όταν ο Απόλλων δημιούργησε την μοναδική δική του αξιόλογη, την εφαρμογή του άγραφου κανόνα, που θέλει την μπάλλα να «τιμωρεί» την ομάδα που …. «επιμένει» να χάνει ευκαιρίες.

Βεβαίως, σ’ αυτήν την περίπτωση ο Εθνικός, που με το παιχνίδι του έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερη θέση στην κατάταξη, θα είχε γιά άλλη μία φορά αδιήσει …τον εαυτό του!

Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Μουζούρας, Γκέληνος, Ορφανός, Αποστολάς, Καρασίμος, Δημητρακόπουλος, Γκέρτσος, Πεχλιβάνης (90’ Αλμπάνης), Μήτσικας (78’ Παπαδόπουλος), Ε.Στεφανίδης (85’ Τσίλης).
-Η επομένη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 16.11.14, 15.00, Θύελλα Φιλώτα-Εθνικός Ν.Αγιονερίου
Τα πλήρη αποτελέσματα
Αρης Ακροποτ.-Αρης Θεσ. Δευτέρα 10.11.14
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Γιαν. 2-0
Ηρακλής Αμπελ-Βυζάντιο Κοκκιν. 2-0
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ.-Απόλλων Αρν. 1-0
Καμπανιακός Χαλ.-Πανσερραϊκός 1-1
Καστοριά-Θύελλα Φιλώτα 0-2
Ορφέας Ελευθ-Εβρος Σουφλίου 1-1
Καβάλα-Εθνικός Αξ. 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(6η αγωνιστική)[table]
Α/Α,ΟΜΑΔΕΣ,ΤΕΡΜΑΤΑ,ΒΑΘΜΟΙ,
1., Πανσερραϊκός, 11-4, 12,
2., Καβάλα, 8-1, 12,
3., Εβρος Σουφλίου, 8-2, 12,
4., Καμπανικός Χαλ., 9-4, 11,
5., Ορφέας Ελευθ., 7-5, 9,
6., Δόξα Δράμας, 6-7, 9,
7., Βυζάντιο Κοκκιν., 5-5, 8,
8., Θύελλα Φιλώτα, 5-5, 8,
9., ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ., 4-5, 8,
10., Αρης Θεσ., 6-6, 7,
11., Ηρακλής Αμπελ., 4-3, 7,
12., Εθνικός Αλεξ., 6-6, 6,
13., Αναγέννηση Γιαν., 3-9, 5,
14., Αρης Ακροποτ., 4-11, 4,
15., Απόλλων Αρναίας, 4-8, 4,
16., Καστοριά, 2-11, 2,
[/table]

Η επομένη ημέρα(Κυριακή 16.11.14)

Αρης Θεσ.-Αναγέννηση Γιαν.
Βυζάντιο Κοκκιν-Αρης Ακροπ.
Απόλλων Αρν.-Δόξα Δράμας
Πανσερραϊκός-Ηρακλής Αμπελ.
Θύελλα Φιλώτα-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝ.
Εβρος Σουφλίου-Καμπανιακός Χαλ.
Εθνικός Αλεξ.-Καστοριά
Ορφέας Ελευθ.-Καβάλα

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας