Αθλητισμός

Οργάνωση και ομοψυχία τα «κλειδιά» του Αίαντος

ΑΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ IMG_8213 IMG_8203 IMG_8238Η λειτουργία όλων των πετοσφαιρικών τμημάτων του Αίαντος Κιλκίς περιστρέφεται γύρω από τον «άξονα» «οργάνωση-ομοψυχία».

Είναι, αλλιώς, τα «κλειδιά» αυτής της λειτουργίας, χάρη στην οποία ο σύλλογος του Κιλκίς αφ’ενός μεν αναδεικνύεται σε σημαντικό φορέα αξιοποίησης του ντόπιου έμψυχου δυναμικού στο άθλημα του πετοσφαίρου, αφ’ετέρου δε οδεύει με σταθερά βήματα προς την ευρεία καταξίωση.

Τα ανωτέρω συνοψίζουν τα όσα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης της δραστηριότητας των πετοσφαιρικών τμημάτων του συλλόγου και την κοπή της βασιλόπιτάς τους, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28-1-17, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και την επίσημη παρουσίαση των νέων μετεγγραφικών αποκτημάτων της ομάδας γυναικών του συλλόγου.

Σε μία «ζεστή» και εορταστική ατμόσφαιρα, τις παρουσιάσεις, έκανε, έχοντας επιμεληθεί το συνολικό πρόγραμμα, η προπονήτρια Ελένη Μουρατίδου, με αναφορές σε ο,τιδήποτε σχετιζόμενο με το καθένα τμήμα χωριστά, συνοδευόμενες από προβολή αντιστοίχων διαφανιών.

Ειδικότερα η κ.Μουρατίδου αναφέρθηκε στην σύνθεση του καθενός τμήματος, το προπονητικό επιτελείο του, τους διοικητικούς και εξωδιοικητικούς παράγοντες και τους χορηγούς του, στους χώρους και τον προγραμματισμό των προπονήσεων και σε διάφορες μη αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως γιορτές, χορούς και εκδρομές. Εκδηλώσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ως καθοριστικές στην σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, στην καλλιέργεια συλλογικού πνεύματος και στην δια του πετοσφαίρου σφυρηλάτηση της συνοχής στην τοπική κοινωνία.

Πρώτα παρουσιάσθηκαν τα τμήματα-«φυτώρια» ή «ακαδημίες» και ακολούθησε η παρουσίαση των τμημάτων μικρών παγκορασίδων ή προπαγκορασίδων, ενηλίκων γυναικών (μη αγωνιστικό, στελεχωμένο από μητέρες αθλητριών), ανδρών (μη αγωνιστικό, με μαθητές λυκείου και άνω), παγκορασίδων, κορασίδων (φετινό τιμώμενο τμήμα ως πρωτοπόρο και αήττητο στο πρωτάθλημα ΚΔ Μακεδονίας αυτής της κατηγορίας) και γυκαικών.

Επίσης ξεχωριστά η Χριστίνα Ποπονίδου ως στέλεχος της αντιπροσωπευτκής ομάδας παγκορασίδων της ένωσης πετοσφαιρικών σωματείων Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ).

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την κ.Μουρατίδου στον συντοπίτη Λάζαρο Μεταλλίδη, ιδιοκτήτη του αθλητικού κέντρου «Ατέρμων», στον Α. Παντελεήμονα, που από φέτος είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας γυναικών, διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια. Στον κ.Μεταλλίδη απονεμήθηκε τιμητικό έπαθλο από τον αντιπρόεδρο του Αία κ.Χαράλαμπο Αμοιρίδη.

Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση των πολύ σπουδαίων παικτριών, όλων ανάμεσα στις πλέον καταξιωμένες ή και «κορυφαίες» η ακόμη και στα «ιερά τέρατα» του ελληνικού πετοσφαίρου.

Συγκεκριμένα παρουσιάσθηκαν κατά σειράν οι Χριστίνα Δαλακλή, Αναστασία Νικολαΐδου, Χριστίνα Σωτηρίου, Χριστίνα Παρασκευαΐδου, Ευαγγελία Κυριακίδου, Ιωάννα Βλάχου και Μαρία Καρδαμανίδου, ενώ μνημονεύθηκε η απούσα λόγω κωλύματος Αναστασία Σεκερτζή, που στελεχώνει τον Αίαντα ως τεχνική σύμβουλος.

Και στις επτά αθλήτριες απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα, ενώ τόσο σε αυτές όσο και σε όλων ανεξαιρέτως των τμημάτων προσφέρθηκαν μικρά αναμνηστικά δώρα και λουλούδια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας της διοίκησης του τμήματος, και το τυχερό «φλουρί» βρέθηκε στο κομμάτι της «Εκκλησίας του Χριστού», κάνοντας όλους να ευχηθούν, «ο Χριστός και η Παναγία να κρατουν υγιή όλα τα παιδιά και να βοηθούν και να προστατεύουν τον σύλλογο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα