Κοινωνία

Κρατεί τις εορταστικές παραδόσεις ο «Διγενής Ακρίτας» Ποντοηράκλειας

Τις εορταστικές παραδόσεις κρατεί και διαιωνίζει ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας».

Έτσι, την Παρασκευή 21.12.18 αντιπροσωπεία του, υπό τον πρόεδρο Ιορδάνη Φρονιμόπουλο, μετέβη στο σχολείο του οικισμού και διένειμε δώρα στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Ακολούθησε και δεύτερη επίσκεψη, μετά την επιστροφή των παιδιών από τις διακοπές, και αυτήν την φορά ο σύλλογος προσέφερε από μια βασιλόπιτα σε καθένα από τα δύο σχολεία, σε μια συμβολική κίνηση προτροπής στα μικρά παιδιά να συνεχίσουν και αυτά τις πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις μας.

Εξ άλλου την Κυριακή 27.1.19 ο «Διγενής Ακρίτας» έκοψε την βασιλόπιτά του στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου του, της «Κιβωτού».

Τον πλακούντα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού π.Αλέξανδρος, ενώ κατόπιν απηύθυνε χαιρετισμό, με αναφορές τόσο στις εορταστικές παραδόσεις του Πόντου αλλά στην συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και στην γενικότερη δραστηριότητα του συλλόγου, ο πρόεδρος Ιορδάνης Φρονιμόπουλος.

Το «φλουρί» της βασιλόπιτας «έπεσε» στον μικρό Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, στον οποίο ο σύλλογος προσέφερε μια δωροεπιταγή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]