Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ένας υπέροχος τόπος

«Η Βόρεια Ελλάδα προσφέρει ένα θαυμάσιο περιβάλλον διαβίωσης, με εγκάρδιους ανθρώπους, μία φύση υπέροχη και μία πλούσια ιστορία».

Αυτά τα λόγια του γενικού προξένου της Γερμανίας Θεσσαλονίκης Βάλτερ Στέχελ καλωσορίζουν όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προξενείου.

Μία φράση βγαλμένη παρουσία του και στην περιοχή μας, η οποία μπορεί να είναι σχετικώς μικρής χρονικής διάρκειας, αλλά σίγουρα έχει προλάβει να εμπλουτισθεί με γνώσεις και εμπειρίες, όπως γιά παράδειγμα αυτές που αφορούν στην λειτουργία όλων των οινοποιητικών μονάδων του νομού μας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην πρόσφατη δεξίωση του προξενείου στις 21 του μηνός γιά την κατευόδωση του απερχομένου προξένου και την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σέχτελ τα κρασιά επιλογής του ήταν από την παραγωγή του οινοποιείου Σακαλάκη, στα Πλάγια Παιονίας στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έχει επισκεφθεί τέσσερες φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τελευταία αυτήν με τον υπουργό εσωτερικών του κρατιδίου της Βεστφαλίας-Ρηνανίας Κλάους Ρώυλ, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την ελληνική μεθόριο στον νομό μας, με σκοπό να ενημερωθεί και να δει από κοντά τα συμβαίνοντα στην συνοροφύλαξη.

Περισσότερα

Σε καλοκαιρινές διακοπές

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου γιά τη μη λειτουργία των φαναριών εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο του Κιλκίς στην […]

Δείτε ακόμα