Αγροτικά

Υποτονικό το κλίμα στις εκλογές χωρίς ανακατατάξεις στον Α.Σ. Παιονίας

«Ισχνό» εμφανίσθηκε το ενδιαφέρον αγροτοσυνδικαλιστών γιά την συμμετοχή τους στα διοικητικά της πάλαι ποτέ ενώσεως αγροτικών συνεταιρισμών Αξιουπόλεως και νυν αγροτικού συνεταιρισμού Παιονίας εν όψει της διαδικασίας εκλογής των οργάνων του κατά την αυριανή γενική συνέλευση της Κυριακής στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου με ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Μία εκλογική διαδικασία, που πιθανότατα θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει αποκτήσει …παραδοσιακό χαρακτήρα η έλλειψη απαρτίας στην πρώτη απόπειρα και η ολοκλήρωσή της στην δεύτερη, όπου αυτή διεξάγεται επί των παρόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι η σημερινή διοίκηση υπό την προεδρεία του Παναγιώτη Μπαδάκη έχει ορισθεί από το Πρωτοδικείο του Κιλκίς και ότι λόγω των πρόσφατων εκλογών η διάρκειά της είχε παραταθεί λίγο περισσότερο από ένα μήνα με την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών από τις 8.1. στις 15.2.15.

Όπως δηλώνουν στην «Η» στελέχη με δεδομένες φιλοδοξίες στον ιδιαιτέρως ευαίσθητο γιά την οικονομία της περιοχής τομέα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας το «έλλειμα» του ενδιαφέροντος οφείλεται σε ένα σημαντικό βαθμό στα οικονομικά δεδομένα του συνεταιρισμού, που βαίνουν μειούμενα καθώς ο ετήσιος τζίρος έχει «πέσει» τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ήμισυ περίπου από ό,τι ήταν, ήτοι από τρία εκατομμύρια ευρώ σε ενάμισυ περίπου, αλλά και στην ασάφεια που υπάρχει γύρω από το θέμα καταλογισμού ευθυνών σε σημερινές διοικήσεις γιά λάθη και παραλείψεις παλαιοτέρων.

Στον αντίποδα, οι περισσότερο αισιόδοξοι και κυρίως τα μέλη της νυν διοικήσεως επισημαίνουν ότι τα οικονομικά «ανοίγματα» του συνεταιρισμού είναι απολύτως ελεγχόμενα και ότι ο συνεταιρισμός δεν αντιμετωπίζει όπως άλλοι προβλήματα σε σχέση με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητά του, καθώς τις διαθέτει.

Τέλος, ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία ισχυρή εκλεγμένη από τα μέλη του συνεταιρισμού διοίκηση γιά να «τρέξει» τα θέματά του, και κυρίως να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους γιά την προοπτική του.

Οπως, γιά παράδειγμα, οι διαδικασίες υποβολής των ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης ΟΣΔΕ για το 2015, που ήδη έχει ξεκινήσει ο συνεταιρισμός καθώς, εκτός των άλλων, διαθέτει την σχετική «πύλη» που προσφέρει τα τελευταία χρόνια σημαντική οικονομική «ανάσα» στα έσοδά της.

Γιά τις επτά θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου υπήρξε και αντίστοιχος αριθμός ενδιαφερομένων, και συγκεκριμένα τέσσερα μέλη της απερχόμενης διορισμένης από το πρωτοδικείο διοίκησης, οι Παναγιώτης Μπαδάκης, Ιωάννης Πασιατάς, Νικόλαος Καραβαλάκης και Δωρόθεος Αβραμίδης, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλη αντιστοίχως, και οι Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Παύλος Πασσαλίδης και Βασίλειος Σίγκου.
Κάτι που σημαίνει, ότι άπαντες θα συμμετάχουν στο νέο σχήμα της διοίκησης και ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα υπάρξει αλλαγή σε προεδρικό επίπεδο.

Γιά το εποπτικό συμβούλιο υποψήφιοι θα είναι οι Ησαϊας Ησαϊλίδης, Χρήστος Σουπλής, Αναστάσιος Σανίδας, Πρόδρομος Γαρόπουλος και Δημήτριος Κουλίνας.

Γιά εκπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.
Και τέλος γιά την 25μελή αντιπροσωπευτική συνέλευση, ένα ολιγομελέστερο και πιό «ευέλικτο» σώμα σε σχέση με αυτό της γενικής συνέλευσης, υποψηφίοι θα είναι πλην των επτά υποψηφίων γιά το διοικητικό συμβούλιο και των τεσσάρων εκ των πέντε υποψηφίων του ελεγκτικού, με εξαίρεση τον κ. Ησαϊλίδη, οι Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ισαάκ Μαυρίδης, Δημήτρης Δεμερτζής, Στυλιανός Βαρνάβας, Ιωάννης Φωκάογλου, Ευθύμιος Κουρτζανίδης, Στέφανος Χατζηλάρ, Χρήστος Σωσάνογλου, Γεώργιος Δουλκερίδης, Γεώργιος Αρκούδας, Δημήτριος Λύκας, Χρήστος Τσιβλικάκης και Κωνσταντίνος Βαλαβάνης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα