Γενικά

Υπόθεση λαθροϋλοτομίας ανακάλυψε το Δασαρχείο Κιλκίς στον Αγ.Μάρκο

Εκτεταμένη λαθροϋλοτομία στη περιοχή του Αγίου Μάρκου στην περιοχή των Κρουσσίων ανακαλύφθηκε από το Δασαρχείο Κιλκίς. Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Με συντονισμένες ενέργειες, και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο, το Δασαρχείο Κιλκίς, το μεσημέρι της Παρασκευή 13.10.17, εντόπισε μεγάλη υπόθεση λαθροϋλοτομίας και συνέλαβε τους δύο δράστες Αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή του Αγίου Μάρκου, οι οποίοι δούλευαν για λογαριασμό ημεδαπών, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα ζώα μεταφοράς συνεταιρισμού από την περιοχή των Σερρών.

Έγινε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, συνολικά 63,50 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός, ενώ ποσότητα ξυλείας περίπου 15 χ.κ.μ. φυγαδεύτηκε από άλλους συνεργάτες τους. Επίσης κατασχέθηκαν τα τέσσερα ζώα φόρτου.

Και για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την παράνομη υλοτομία, μεγαλύτερη ακόμη ζημία προκλήθηκε σε παρακείμενη συστάδα της περιφερειακής ενότητας Σερρών, για την οποία έχει ενημερωθεί αρμοδίως το όμορο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου.

Εναντίον των παρανομούντων και του ιδιοκτήτη των ζώων μεταφοράς υποβλήθηκε μήνυση στην Εισαγγελία, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα στο πενταπλάσιο της τιμής του πίνακα διατίμησης, που φτάνει το ποσό των 9.525 ευρώ για τον καθένα.

ΥΛΟΤΟΜΙΑ

Είναι γνωστές, σημειώνει ο δασάρχης Κιλκίς Γεώργιος Βούρτσας, οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες.

Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τους κάθε λογής επαγγελματίες λαθροϋλοτόμους, που έγιναν μάστιγα για τα δάση της περιοχής ευθύνης δασαρχείου Κιλκίς, να θησαυρίζουν με την ανοχή των ίδιων των κατοίκων των χωριών.

Η υπηρεσία μας υπερβάλλοντας σε εαυτούς και μέσα δίνει την μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Δεν θέλουμε να δεσμεύουμε και να καταστρέφουμε παραγωγικά μέσα και περιουσίες ανθρώπων, αλλά η αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών επιβάλλει την λήψη των νόμιμων αυστηρών μέτρων.

Όσο εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τις λαθροϋλοτομίες, και να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας και τις σημαντικές λειτουργίες, οικονομικές – περιβαλλοντικές – προστατευτικές, που επιτελούν, και θα το πετύχουμε!.

Ζητάμε όμως την βοήθεια και στήριξη κάθε κάτοικου, κάθε φορέα, όλων σας!»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα