Πολιτική

Υποψήφιος γιά την προεδρεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς ο Κώστας Βιολιτζής

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

«Ο κύβος ερίφθη» γιά τον επιχειρηματία και πρόεδρο της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ Κωνσταντίνο Βιολιτζή, που συμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διεκδικήσει την προεδρεία του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς, επικεφαλής παρατάξεως, στις εκλογές γιά την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον προσεχή Δεκέμβριο σε δύο φάσεις.
Η πρώτη στις 2 Δεκεμβρίου στο Πολύκαστρο και η επόμενη το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβριιου στο Κιλκίς.

Μια υποψηφιότητα, που σαφώς διαθέτει και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο κ. Βιολιτζής, όχι μόνον προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ αλλά διαθέτει και θεσμική ιδιότητα ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Γεγονός που σίγουρα έχει την σημασία του, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις εκλογπές γιά την προεδρεία ενός φορέα, όπως το ΕΒΕ από έναν ουσιαστικώς παλαίμαχο της επιμελητηριακής καθεστηκυίας τάξης στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, όπου την τελευταία δεκαετία κυριαρχή η μορφή του νυν προέδρου της και πασοκογενή στην πολιτική καταγωγή του Παύλου Τονικίδη.

Ενός προσώπου με τρεις διαδοχικές θητείες ως προέδρου του ΕΒΕ Κιλκίς, που έχει αποδείξει έως σήμερα, ότι γνωρίζει να «εκμεταλλεύεται» τον χαρακτήρα των εκλογών και την ανθρωπογεωγραφία υποψηφίων και εκλεκτόρων, κερδίζοντας με σχετική ευκολία την ανανέωση της θητείας του, τονίζοντας «ότι αυτή αντανακλά τον επιτυχημένο τρόπο άσκησης των καθηκόντων του σε τοπικό αλλά κεντρικό επίπεδο ως εκ των αντιπροέδρων της εθνικής ένωσης επιμελητηρίων».

Μία λογική και «επιτεύγματα» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οπως υποστηρίζουν οι επικριτές του, οι οποίοι τον κατηγορούν ως «δημοσιοσχεσίτη» και άνθρωπο που λειτουργεί «με ρουσφετολογική αντίληψη» που, εκτός των άλλων, γνωρίζει να εκμεταλλεύεται φιλοδοξίες ατόμων με φιλελεύθερες αντιλήψεις, με στόχο κάθε φορά την κατάκτηση της προεδρείας, που εκτός των άλλων, του προσφέρει και τα προς το ζην, ενώ λειτουργεί και ως «εφαλτήριο» γιά την ανάμιξή του στην αυτοδιοικητική σκηνή ως υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς.

Τα της καθόδου του, με την υποψηφιότητά του γιά την ανάληψη της προεδρείας του ΕΒΕ Κιλκίς επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Μαχητή» ο ίδιος ο κ. Βιολιτζής, τονίζοντας ότι πρόκειται γιά μία πρωτοβουλία «που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα κλιμα αλλαγής, που θα μπορέσει να βοηθήσει τον επιχειρηματικό και εμποροεπαγγελματικό κόσμο στο να αναπτύξει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τις δράσεις του».

«Η επιλογή μου», τόνισε χαρακτηριστικώς, «δεν έχει δεύτερες σκέψεις και έρχεται ως μία πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να συνεχίσει ό,τι ορθό και σωστό έχει δημιουργηθεί αλλά και να προσθέσει με νέες ιδέες και προτάσεις γιά την βελτίωση του επιχειρείν στην περιφερειακή ενότητά μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα