Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Σίγουρα… στο ίδιο ψηφοδέλτιο

Το «Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας», το πρώτο μέρος του οποίου παρουσιάσθηκε στην «Μακεδονία της Κυριακής» την Κυριακή 17.7.22, είναι μία έρευνα των τάσεων και στάσεων της κοινής γνώμης, πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς «άξονες», όπως το γενικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, την αξιολόγηση των θεσμικών – πολιτικών οργανισμών και προσώπων, την καταγραφή – αξιολόγηση των κύριων προβλημάτων και προτεραιοτήτων και την αποτύπωση των πολιτικών τάσεων της περιόδου σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία «Palmos Analysis» γιά λογαριασμό της «Populus» (Strategy and Insights), το διάστημα 14 έως 19 Ιουνίου, σε δείγμα 2.061 ανδρών και γυναικώς, ηλικίας άνω των 17 ετών, με αναλογική κατανομή στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Τα υψηλότερα ποσοστά θετικής γνώμης ο κ. Τζιτζικώστας επιτυγχάνει στις περιφερειακές ενότητες Κιλκίς (57%), Χαλκιδικής (55%) και Πέλλας (54%), σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία είναι στο 50%, ενώ τα χαμηλότερα είναι στις Σέρρες (47%) και στην Πιερία (41%). Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο, ότι το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης (27%) είναι στην Θεσσαλονίκη και ακολουθεί η Πιερία (16%).

Κάτι το οποίο, βεβαίως, αντανακλά και στον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του οποίου η παρουσία και στο επόμενο ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα, με τέτοια ποσοστά της παράταξης στο Κιλκίς, μόνον από την θέληση του ίδιου μπορεί ουσιαστικώς να αμφισβητηθεί.

Και εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θέληση αποχώρησης δεν υφίσταται!

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]

Δείτε ακόμα