Πολιτική

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαικής Ενωσης

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη προ ολίγου πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαικής Ενωσης.

Είναι ο πρώτος έλληνας που καταλαμβάνει ένα τόσο υψηλό αξίωμα, που ιεραρχείται αμέσως μετά τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και προεδρεύει του οργάνου της συνέλευσης των αυτοδιοικήσεων (Α και Β βαθμού) όλων των χωρών της Ενωμένης Ευρώπης, που αποτελείται από 320 εκπροσώπους, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειών μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου ξεκίνησε στις 10:15 ώρα Ελλάδος και διήρκησε λιγότερο από μία ώρα.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των περιφερειαρχών και των δημάρχων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες.

Ταυτόχρονα όμως είναι μια σημαντική μάχη και για την Ελλάδα!», είχε αναφέρει λίγες ώρες νωρίτερα σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Εκπεφρασμένος στόχος του κ. Τζιτζικώστα είναι η ενίσχυση του ρόλου των περιφερειών και των δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη