Οικονομία

Απόστολος Τζιτζικώστας: Τέλη του 2023 η ολοκλήρωση του δρόμου Νέας Σάντας – Ασσήρου (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1.2.23 στο Διοικητικό Κέντρο του Επιχειρηματικού Πάρκου Σταυροχωρίου Κιλκίς η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ Α.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θεόδωρος Καράογλου που μετέφερε και μήνυμα ευχών του υπουργού Γεωργίας και βουλευτή Κιλκίς Γεώργιου Γεωργαντά, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι βουλευτές Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ενώ παρευρίσκονταν ο Αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και πολλοί εγκατεστημένοι επιχειρηματίες.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ευαγγελία Μυλωνά αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που η ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. ανέλαβε για το 2022 και για τις προγραμματισμένες δράσεις για το 2023. Η κα. Μυλωνά σημείωσε την επιτυχή ολοκλήρωση μεταβίβασης κατά κυριότητα στην ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ των κοινοχρήστων εκτάσεων του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Η τελευταία εξέλιξη σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ένταξη επενδύσεων στο αναπτυξιακό νόμου, που αφορούν τα κοινόχρηστα δίκτυα (Ύδρευσης, Βιολογικού Καθαρισμού κλπ) επέτρεψαν στην ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ να δρομολογήσει την ένταξη μιας επενδυτικής πρότασης ύψους 1.000.000 Ευρώ για αναβάθμιση των κοινοχρήστων δικτύων με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και της κατανάλωσης ενέργειας.

Παράλληλα αποφασίσθηκε σε κοινή δράση με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. να υποβληθεί πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου του Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από το 25 έτη από την τελευταία τροποποίηση, γεγονός που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο Επιχειρηματικό Πάρκο.

Η κ. Μυλωνά αναφέρθηκε ότι συνεχίζεται σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς η μεταφορά των ανταποδοτικών τελών στη ΔΙΒΙΠΕΚ, γεγονός που επέτρεψε την θεαματική αναβάθμιση των κοινοχρήστων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μείωση τους κόστους αυτών, καθιστώντας ακόμα πιο ελκυστικό το Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς για νέους επενδυτές.

Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την επαναλειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού εντός του Πάρκου, καθώς ο δήμος Κιλκίς θα συμπράξει στην παραχώρηση του κτιρίου και έτσι να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς, αλλά και των όμορων οικισμών.

Τέλος σημείωσε ότι την τελευταία δεκαετία το Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς πέτυχε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, ενώ την ίδια περίοδο ο νομός Κιλκίς σημείωσε την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού πανελλαδικά. Συνεπώς η παρουσία της αυτοδιοικούμενης Βιομηχανικής Περιοχής Σταυροχωρίου πρέπει να υποστηριχθεί από την Πολιτεία, γιατί αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στην διαγραφόμενη συρρίκνωση του νομού.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η μελέτη για την σύνδεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Κιλκίς με τον οδικό άξονα έχει εγκριθεί και το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ είναι εφικτή η ολοκλήρωση του δρόμου Κιλκίς – Θεσσαλονίκης εντός του 2023, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση λόγω της εργολαβίας.

Ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου ανέφερε ότι έχει εγκριθεί οριστικά η μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση του Πάρκου και έχουν διασφαλιστεί οι σχετικοί πόροι, ώστε εντός του 2023 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δεσμεύθηκε ότι η γόνιμη συνεργασία με την ΔΙΒΙΠΕΚ θα συνεχισθεί, όπως καταδεικνύει ήδη η σύμπραξη του δήμου Κιλκίς για την μεταφορά των ανταποδοτικών και θα συνεχισθεί με την επαναλειτουργία μετά από το 2017 του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Τέλος οι βουλευτές Κιλκίς κκ Αγαθοπούλου και Φραγγίδης σημείωσαν ότι η φθίνουσα πορεία του νομού τα τελευταία χρόνια, όπως αποτυπώνεται και στην απογραφή, επιτάσσει άμεσες δράσεις και όχι ευχολόγια για την στήριξη του Επιχειρηματικού Πάρκου αναφέροντας έκαστος συγκεκριμένες προτάσεις.

Την εκδήλωση έκλεισε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κα. Μυλωνά ευχαριστώντας για την παρουσία τους τους προσκεκλημένους και ευχόμενοι μια δημιουργική χρονιά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα