Πολιτική

Ι.Τσογγίδης: «Ας ασχοληθούν με τα υπαρκτά προβλήματα των Κρουσίων οι πρόεδροι»

Έντονη αντίδραση Ι.Τσογγίδη στην ανακοίνωσή του υπέρ του «Μετώπου» κατά των μεταλλείων

Την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη προκάλεσε αναφορά επτά προέδρων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής Κρουσίων στο πρόσωπό του, σε κοινή ανακοίνωσή τους με την οποία συμπαρατάσσονται με το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο».

Απαντώντας παράγραφο προς παράγραφο στην ανακοίνωση, ο κ. Τσογγίδης αναφέρει σε έγγραφη δήλωσή του τα εξής:

«Θέλω να «αγιάσω» και δεν μπορώ! Με έκπληξη και υπομονή παρακολουθώ τους επτά προέδρους των τοπικών κοινοτήτων από την περιοχή των Κρουσίων, εκ των οποίων οι εξι ανήκουν στον συνδυασμό Σισμανίδη να επανέρχονται και να ξαναεπανέρχονται δύο φορές σε μιάν εβδομάδα με το ίδιο αντικείμενο για το ανύπαρκτο θέμα των μεταλλείων χαλκού με συνυπάρχοντα μέταλλα χρυσό και άργυρο σε μικρές περιεκτικότητες, αναφερόμενοι και στα δύο κείμενά τους στο πρόσωπό μου κατά την προσφιλή αριστερή μέθοδο της κατασκευής εχθρών του λαού θέλοντας να με προκαλέσουν και εκθέσουν.

Δεν θα ησχολούμην καθόλου, αν κάποιοι απλώς ήθελαν να επιδίδονται σε «κυνήγι φαντασμάτων» και στην πρώτη δημοσίευσή τους μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν απάντησα παρά το γεγονός ότι αυθαιρέτως και άνευ λόγου αναφέρθηκαν στο όνομά μου, αλλά επειδή επιμένουν μεθοδευμένα και επειδή δεν επιτρέπω να καννιβαλίζει κανείς γύρω από το πρόσωπό μου έχω γι’ αυτούς τις εξής παρατηρήσεις και απαντήσεις :

– Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι απαραίτητα υποχρεωμένος να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο οποιοδήποτε θέμα τίθεται από τον οποιοδήποτε φορέα ή πολίτη.Εγώ είχα πλήρη αντίρρηση να εισαχθεί για επικαιροποίηση στο δημοτικό συμβούλιο πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι με την λογική αυτή δεκάδες θεμάτων θα έπρεπε ανά τρία-τέσσερα χρόνια να επικαιροποιούνται.

Αν το αίτημα το έκρινα ως εύλογο έχω την εντιμότητα και το αίσθημα της πολιτικής ευθύνης και θα το έθετα στο δημοτικό συμβούλιο πέραν του γεγονότος ότι είχα άλλη προσωπική άποψη βασισμένη σε ιδεολογική προσέγγιση και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση (τι ατυχία να είμαι διπλωματούχος μεταλλειολόγος μηχανικός).

Να σημειώσω ότι υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες διαδικασίες για να εισαχθεί ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κατά τον νόμο, όταν ο πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη. Μπορούσε κάλλιστα να το φέρει το θέμα π.χ. ο δήμαρχος, που ήταν ενήμερος, αν έκρινε ότι έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση, χωρίς ο πρόεδρος να μπορεί να φέρει αντίρρηση.

Ο δήμαρχος βέβαια και πάλι κρυπτόμενος επιχειρεί να «το παίξει» «συμπαραστάτης του λαού» με το γνωστό λαϊκίστικο τρόπο και να στοχοποιήσει εμένα ως τον «κακό» και οι συγκεκριμένοι προσπαθούν να τον βγάλουν από το κάδρο των πιθανών κατ’ αυτούς ευθυνών για να μπορούν να στοχοποιήσουν μόνο εμένα!

Αυτός λοιπόν είναι ο ένας λόγος που έφεραν τώρα εντελώς άκαιρα αυτό το θέμα! Ο άλλος λόγος είναι για να αποπροσανατολίσουν από τα υπαρκτά σοβαρά στρατηγικής και πολιτικής φύσεως προβλήματα του δήμου με κυρίαρχο το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αλλά και την διάσπαση της παράταξης της πλειοψηφίας.

Για την ανακίνηση αυτού του ανύπαρκτου και άκαιρου θέματος και μάλιστα στοχευμένα εναντίον μου θεωρώ υπεύθυνους τον δήμαρχο Σισμανίδη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κυριακίδη που είχε υποχρέωση να με προστατεύσει και δεν το έπραξε. Και τι κατάφεραν; Από απόφαση 41 – 0 του 2012, την έκαναν τώρα 30 – 1, αν δεν κάνω λάθος ! Και οι 9 – 10 απόντες συνάδελφοι δε γνωρίζουμε τι θέση θα έπαιρναν, ήταν απλώς απόντες!

– Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, αντί να ασχολούνται με ένα θέμα που έχει λήξει για τα επόμενα πολλά χρόνια θα ήταν καλύτερα να τους απασχολούν άλλα πολύ πιο σοβαρά που έχουν σχέση με την υπαρκτή θλιβερή καθημερινότητά τους για τα οποία δεν τους άκουσα ποτέ να διαμαρτύρονται, όπως π.χ.:

 Ο ρόλος τους ως αυτοδιοικητικών είναι εντελώς υποβαθμισμένος, διακοσμητικός θα έλεγα, και ουσιαστικώς δεν συμμετέχουν σε αποφασιστικό βαθμό στα ζητήματα του τόπου τους που είναι στο περιθώριο. Δεν τους άκουσα να διεκδικούν περισσότερη συμμετοχή στη διοίκηση και να εισακούονται περισσότερο απαιτώντας περισσότερα δικαιώματα, αρμοδιότητες και στήριξη.

 Τα Κρούσια από όσο γνωρίζω (ας με διαψεύσει σε άλλη περίπτωση το Δασαρχείο) έχουν υποστεί εκτεταμένη παράνομη ξύλευση και συνεπώς οικολογική καταστροφή εδώ και πολλά χρόνια.

 Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν, ούτε επαρκή, ούτε ποιοτική ύδρευση, εδώ και πολλά χρόνια.

 Ο ποταμός Γαλλικός έχει υποστεί σε όλο το μήκος του εγκληματικές αμμοληψίες και η οικολογική καταστροφή του επιστημονικώς φαίνεται να είναι ανεπανόρθωτη κατά πάσα πιθανότητα, ενώ επιπλέον στην κοίτη του κάποιοι ασυνείδητοι εδώ και 30 – 40 χρόνια και μέχρι σήμερα πλένουν και καθαρίζουν τα ραντιστικά τους με συνέπεια τη μόλυνσή του μεταξύ των άλλων χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο.

Για την ουσία του συγκεκριμένου θέματος περί μεταλλείων που ανέκυψε από το πουθενά από τους συγκεκριμένους έχω μόνο δύο λέξεις: ΟΥΤΟΠΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα