Πολιτική

Σ.Τσιτουρίδης: «Στις προσεχείς εκλογές θα είμαι απλός ψηφοφόρος»

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6.12.14 η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη με τίτλο «Ευλογημένη η γη» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΦΩΤΟ 3Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων του υπουργείου εξωτερικών Μάγδα Καρακόλη, η αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα Αθηνά Αηδονά, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Στάθης Αβραμίδης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού» Α.Ε. Γιώργος Σκόδρας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης καθώς και πολυάριθμοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Για το βιβλίο, πέρα από τον συγγραφέα, μίλησαν ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο Γιάννης Γκλαβάκης, αγρότης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρώην Ευρωβουλευτής, η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Δ. Δικαίου & Δ. Οργανισμών, ο δρ. Πάνος Κανέλλης, πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ο Δημήτριος Λακασάς, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Στην τοποθέτηση του ο Σάββας Τσιτουρίδης υπενθύμισε το σημαντικό ενδιαφέρον και τις μεγάλες επιτυχίες των κυβερνήσεων Καραμανλή στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας πως οι «μάχες» που έδωσαν στις Βρυξέλες έδωσαν, εκείνη την εποχή, ώθηση, δυναμική και την απαιτούμενη εξωστρέφεια στην ελληνική γεωργία. «Θεωρώ», σημείωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ότι σε καιρούς κρίσης είναι θεμελιώδης ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει «μοχλό» ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΦΩΤΟ 2

«Είναι απαραίτητο», συνέχισε, «να υπάρξει μια εθνική συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την γεωργία με ορίζοντα το 2021 και την κατάρτιση των απαραίτητων προγραμμάτων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ για την στήριξη του συνόλου του αγροτικού κόσμου».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικώς με το ενδεχόμενο πολιτικής επαναδραστηριοποίησης του, ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε: «Στις προσεχείς εκλογές, η παρουσία μου στα πολιτικά δρώμενα θα περιοριστεί στο να ψηφίσω στη γενέτειρα μου, στο Κιλκίς. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο πως οι προτάσεις που καταθέτω στο βιβλίο αυτό δεν δεσμεύουν ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υπηρετώ ούτε τον πολιτικό φορέα που υπηρέτησα στο παρελθόν».

Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 29.12.14 2014 στην Λάρισα. Θα ακολουθήσει ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν άλλες δύο, σε Λευκωσία και Βρυξέλλες το Φεβρουάριο του 2015.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]