Ειδήσεις Video

Στην «καρδιά» του Κιλκίς και την Γουμένισσα περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Περιοδεία στον νομό Κιλκίς πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», Αλέξης Τσίπρας.

Η αρχή έγινε με την πόλη του Κιλκίς, όπου τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στην αρχή του πεζοδρομημένου τμήματος της οδού 25ης Μαρτίου στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος, ενώ θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν και οι πολίτες, που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας και η συνοδεία του περπάτησαν τόσο σ’ αυτόν τον πεζόδρομο όσο και σε τμήμα της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε την ευκαιρία συντόμων συζητήσεων με καταστηματάρχες και πολίτες που βρίσκονταν σ’ αυτά, αλλά και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και της αγοράς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν γιά την «εικόνα» και τα θέματα των κλάδων τους.

Κατά την διάρκεια της περιήγησής του συνάντησαν τον κ. Τσίπρα και εκπρόσωποι υγειονομικών και εργαζομένων στο ΕΣΥ, από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση στο ΕΣΥ σε τοπικό επίπεδο, και οι οποίοι διατύπωσαν το αίτημά τους γιά, έστω και την τελευταία στιγμή, απόσυρση του νομοσχεδίου γιά την δημόσια υγεία, και ειδικότερα για την λειτουργία του ΕΣΥ.

Ιδιαιτέρως εγκάρδιο υπήρξε το κλίμα κατά τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με εφήβους, πολλοί από τους οποίους ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

«Γέννημα-θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη η αισχροκέρδεια»

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια του περιπάτου ο κ. Τσίπρας, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή ρεύματος, που χρεώνουν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας, δυστυχώς, έχει την μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή, που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι, από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι, στο σούπερ μάρκετ. Και ταυτοχρόνως, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα επιτόκια χορηγήσεων και χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι, όπως λέμε, εισαγόμενο λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στην χώρα δεν είναι εισαγόμενη. Είναι γέννημα – θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη, που εν μέσω της ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ. Που εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ιδιωτικοποιεί σήμερα το ΕΣΥ. Που έχει αφήσει τις τράπεζες και τα funds ανεξέλεγκτα να απειλούν τα σπίτια και να δημιουργούν συνθήκες λεηλασίας στην μεσαία τάξη που υποτίθεται θα προστάτευε.

Ειδικότερα δε με τις τράπεζες, βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από ένα δισ. μέσα στον χρόνο η κάθε μία. Ακριβώς διότι αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια των καταθέσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλώς να συζητεί με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος τις έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες. Με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες ως γνωστόν δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη ένα δισ. η κάθε μία και να κυνηγούν τους δανειολήπτες να τους πιάνουν από το λαιμό.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

«Πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής η αδικία»

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία. Και αυτό που υποσχόμαστε στον Ελληνικό λαό είναι όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά ότι θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει επί τέλους στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού στο Κιλκίς διήρκεσε περίπου μιάν ώρα, ενώ στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναχώρησε γιά την Γουμένισσα, κεντρικό προορισμό της περιοδείας του, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου».-

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού στο Κιλκίς διήρκεσε περίπου μιάν ώρα, ενώ στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναχώρησε γιά την Γουμένισσα, κεντρικό προορισμό της περιοδείας του, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου

Kεντρικός σταθμός της περιοδείας του κ. Τσίπρα στην περιφερειακή μας ενότητα η περιοχή της Γουμένισσας, όπου στο Κτήμα των αδελφών Τάτση είχε την δυνατότητα να συναντήσει και να συνομιλήσει κυρίως με κτηνοτρόφους, αμπελοκαλλιεργητές και καστανοκαλλιεργητές από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι του έθεσαν ζητήματα που τους αφορούν, όπως η μείωση των κοπαδιών σε αιγοπρόβατα, τα υψηλά κόστη παραγωγής, αλλά και ειδικότερα όπως το θέμα που συνδέεται με την ιδιοκτησία (ιδιώτες-δημόσιο) των καστανοτεμαχίων στην περιοχή του Πάικου, που ως γνωστόν έχει προκύψει μέσω της τελούμενης κτηματογράφησης και θέματα με τις αποζημιώσεις από πλευράς ΕΛΓΑ στους πληγέντες από την χαλοζόπτωση του περασμένου Ιουνίου.

Αμέσως μετά ο κ Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ευρισκομένου στο κτήμα οινοποιείου των οικοδεσποτών αδελφών Τάτση.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα