Γενικά

Τροχαίο ατύχημα με 4 νεκρούς και 49 τραυματίες όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. στο ύψος του Άσπρου (Φωτογραφίες)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή στις 6.30 το πρωί στο 521ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Άσπρου όταν ένα δυόρωφο τουριστικό λεωφορείο από το Νίς με σερβικές πινακίδες που μετέφερε 81 άτομα συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τα τέσσερα άτομα από το Ι.Χ.( 60-70 ετών ), εκ των οποίων τα τρία δεν έχουν τις αισθήσεις τους και το τέταρτο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Λίγο μετά τη σύγκρουση ένα άλλο Ι.Χ. όχημα στο οποίο επέβαιναν μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της έπεσε επάνω στο πρώτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν 11 ασθενοφόρα και τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ. Οι τρεις αναίσθητοι επιβάτες του Ι.Χ. διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Από το λεωφορείο υπάρχουν 49 τραυματίες, όλοι ελαφρά τραυματισμένοι. Οι 18 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και οι πέντε στο Ιπποκράτειο. Οι υπόλοιποι 58 επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Πολύκαστρο.

Το τουριστικό λεωφορείο μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη και το αυτοκίνητο με τους τέσσερις επιβαίνοντες στους Ευζώνους.

Για αρκετές ώρες η Ε.Ο. παρέμενε κλειστή και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την Παλιά Εθνική Οδό, ωστόσο η κυκλοφορία επανήλθε λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το λεωφορείο ανετράπη μετά τη σύγκρουση με το Ι.Χ. με το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά, δίχως όμως προς το παρόν να είναι σαφές το αίτιο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος στο σημείο της σύγκρουσης είναι χωρίς διαχωριστικό στηθαίο και με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.


Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]