Αθλητισμός

Ο τρίτος ορεινός ημιμαραθώνιος Επταλόφου εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας

Τον ορεινό ημιμαραθώνιο με την επωνυμία «Απάν σο Ρακανόπον», εις μνήμην των θυμάτων της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος «Ακρίτες» Επταλόφου.
Ο αγώνας επί διαδρομής συνολικού μήκους 17.000 μέτρων, θα διεξαχθεί την Κυριακή 8.6.14, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Επταλόφου.
Στην προκήρυξη του αγώνα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Η διαδρομή είναι πανέμορφη και περνά από τέσσερα από τα επτά ερειπωμένα χωριά, των οποίων προέκυψε το νέο, που ονομάσθηκε Επτάλοφος. Η διαδρομή περνά και από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και έχει θέα στο βάθος το όρος Μπέλλες.
Πρόκειται για μια διαδρομή σε χώμα κυρίως με συνεχείς υψομετρικές διαφορές. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία και αφού καταβάλλουν στη διοργάνωση το ποσό των πέντε ευρώ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους και αναμνηστικά της διοργάνωσης.

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου. Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη στον αγώνα, ενώ θα πρέπει να έχουν εξετασθεί από γιατρό. Απαγορεύει την συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών.

Σε όλους τους αθλητές, που θα τερματίσουν, θα απονεμηθούν μετάλλια και αμνηστικά διπλώματα.

Θα βραβεύθουν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος ποντιακός μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου με παραδοσιακό τρόπο, με τη συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής. Επίσης όποιος επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεσης φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου.
Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο.
Γιατρός θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.
Δηλώσεις συμμετοχής
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 5.6.14.
Για να έρθετε στον Επτάλοφο ο οποίος απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς ακολουθείτε την εξής πορεία. Περνάτε μέσα από την πόλη (21ης Ιουνίου) με κατεύθυνση προς Ευκαρπία, με το που θα βγείτε από το Κιλκίς στο τελευταίο κόμβο αμέσως δεξιά, συνεχίζετε ευθεία πορεία για περίπου 8 χιλιόμετρα όπου και θα δείτε πινακίδα για Επτάλοφο. Στρίβετε δεξιά και στα 7 χιλιόμετρα φτάνετε στο χωριό.
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα εξής e-mail: [email protected]
Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται από τον κ. Νίκο Αμοιρίδη στο τηλέφωνο 6987501822…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]