Πολιτική

Τρία εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες στο δήμο Κιλκίς

Στο αστρονομικό ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το κόστος των καταστροφών και ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες στην περιοχή ευθύνης του δήμου Κιλκίς.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 26.2.15, με τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη να δηλώνει, ότι ήδη ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας με την οποία ενεργοποίησε την διαδικασία προώθησης του αιτήματος ένταξης σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα γιά την αποκατάσταση των ζημιών.

Ενα πρώτο κονδύλιο προς αυτήν την κατεύθυνση προερχόμενο από εθνικούς πόρους, και το οποίο ήδη διατέθηκε στον δήμο Κιλκίς ανέρχεται σε …περίπου τριάντα χιλιάδες ευρώ (!).

Αναφερόμενος στην ταχεία καταγραφή των ζημιών, που επέτρεψε και την σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κίνηση της διαδικασίας χρηματοδότησης της αποκατάστασής τους, ο κ. Σισμανίδης εξήρε το έργο που παράγει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, με τους συμβούλους να συμφωνούν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία, της οποίας προϊσταται ο Πασχάλης Αποστολίδης, είναι ιδιαίτερως παραγωγική, παρά την γενικότερη δυσμενή συγκυρία αλλά και την ειδικότερη της τραγικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν πολλές περιοχές του δήμου Κιλκίς εξ αιτίας των προσφάτων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το σώμα απασχόλησε και το θέμα της τουριστικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης (ξενώνα) των Θεοδωρακίων, ύστερα από σχετική αναφορά του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννη Φαχουρίδη. Η περίπτωση αναμένεται να αποτελέσει στο μέλλον «οδηγό» του τι πρέπει να ισχύει με δημοτικές επιχειρήσεις αυτού του τομέα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο δήμος με φορέα την αρμόδια αντιδημαρχία, έχει ενεργοποιήσει πλήρως την διαδικασία πιστοποίησης συλλόγων όλων των τομέων της ζωής και οργανωμένης καταγραφής τους στα αρχεία του.
Ήδη έχουν πιστοποιηθεί 71 σύλλογοι, και έπεται συνέχεια.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]