Αγροτικά

«Τρέχει» ο δήμος Κιλκίς γιά την αγροτική οδοποιία

Συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είχε το μεσημέρι της Τρίτης 17.3.15 ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, είχε διττό σκοπό: την ενημέρωση των αιρετών εκπροσώπων των δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Κιλκίς 2015 – 2019 και την υποστηρικτική συνδρομή τους στην κατάρτιση και εφαρμογή του και τη συζήτηση – προγραμματισμό έργων αγροτικής οδοποιίας τα οποία κρίνονται κατεπείγοντα για την αγροτική οικονομία.
epixeirosiako_1
Αναφορικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Κιλκίς ο συντονιστής του κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης περιέγραψε σε αδρές γραμμές με ποιους τρόπους μπορεί να καταστεί ένα πραγματικό αναπτυξιακό «εργαλείο» για κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα. Πρότεινε δε στους προέδρους να προκαλέσουν τοπικές συνελεύσεις και να καταγράψουν με την συμμετοχή των δημοτών προτάσεις, αιτήματα, πρωτότυπες και λειτουργικές ιδέες που μπορούν, μετά από αξιολόγηση, να συμπεριληφθούν στον κορμό του αναπτυξιακού προγραμματισμού του δήμου Κιλκίς. Ο δημόσιος διάλογος στα χωριά του δήμου Κιλκίς θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν έντυπα με το ειδικό ερωτηματολόγιο ”Η γνώμη σου μετράει” για να το διαθέσουν με τη σειρά τους προς συμπλήρωσιν στους δημότες.
Σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ψηφοδόχοι στην είσοδο του δημαρχείου Κιλκίς αλλά και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων, όπου οι δημότες μπορούν να αποθέτουν το ειδικό ερωτηματολόγιο μετά την συμπλήρωσή του.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε κατά την σύσκεψη στην αγροτική οδοποιία, θέμα το οποίο απασχολεί εντονότατα την δημοτική διοίκηση, τις τοπικές αρχές αλλά και τους ίδιους τους αγρότες εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Ο δήμος Κιλκίς αδυνατεί να παρέμβει με έργα αποκατάστασης εξ αιτίας
των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε ότι οι ανάγκες για αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι πιεστικές, ωστόσο εξήγησε στους παρεστώτες ότι ο δήμος Κιλκίς έχει προγραμματίσει και θα διαθέσει επαρκή στόλο οχημάτων σε δύο περιοχές ταυτόχρονα, στην δημοτική ενότητα Γαλλικού – Πικρολίμνης και σε Κρούσια – και περιοχές Δοϊράνης, Μουριών και Χέρσου. Τα έργα αποκατάστασης θα υλοποιηθούν μόλις βελτιωθεί ο καιρός υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και διαχείρισης πρασίνου Χριστόφορου Πιπερίδη και του αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Κρουσσών Θεόδωρου Βαφειάδη. Ο κ. Σισμανίδης επέμεινε σε ζητήματα ποιότητας και ανθεκτικότητας των αγροτικών δρόμων σε ό,τι αφορά στην επίστρωσή τους με αμμοχάλικο ώστε να αποφεύγονται προχειρότητες, άσκοπα έξοδα και παρεμβάσεις με θνησιγενές αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι τα συνεργεία του δήμου θα εργάζονται και σαββατοκύριακα για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι παρεμβάσεις που υλοποίησε ο δήμος Κιλκίς, μέσα στο Χειμώνα, κατά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στην περιοχή των Κρουσσίων με ίδιους πόρους «θωράκισαν» αποτελεσματικώς την περιοχή, γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, όπως είπε, οι ζημίες στις πλημμύρες που ακολούθησαν ήταν μικρής εντάσεως.
Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων έθεσαν θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας στα χωριά όπως οι συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων και των παιδικών χαρών, η αντικατάσταση των λαμπτήρων, οι αποψιλώσεις κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων και εκτάσεως.
Ο δήμαρχος Κιλκίς έδωσε απαντήσεις για τα επί μέρους ζητήματα και ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα κάνει επιτόπια θεώρηση στα έργα που εκτελούνται στα χωριά και θα έχει συναντήσεις με τους κατοίκους και μαζί τους για να συζητήσουν από κοντά τα προβλήματα, να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες και να δώσουν λύσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές