Πολιτική

Ο Τσίπρας Αϊ Βασίλης

Μετά την πλούσια εναλλαγή ρόλων όπως ο Τσίπρας μνημονιοφάγος, ο Τσίπρας της ανένδοτης διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας και το δημοψήφισμα, μέχρι ο Τσίπρας κωλοτούμπας έρχεται ένας ρόλος φτιαγμένος για το DNA του μεγάλου ηγέτη, αυτός του Αϊ Βασίλη. Όπως λοιπόν ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών που μια ημέρα του χρόνου μοιράζει δώρα για να τον θυμούνται, τις υπόλοιπες 364 έτσι και σ’ αυτές τις γιορτές ο πρωθυπουργός μας αποφάσισε να βγάλει το έλκηθρο με τους τάρανδους και να μοιράσει δωράκια.

Αφού πέρασαν λοιπόν τρία χρόνια, όπου ο μεγάλος ηγέτης μας έκλεισε τις τράπεζες χάνοντας το δημόσιο 35 δις ευρώ, ψήφισε το πιο σκληρό μνημόνιο με 30 νέους φόρους, κόψιμο του ΕΚΑΣ και του επιδόματος θέρμανσης, «ξεπούλημα των ασημικών», όπως το αγόρι μας έλεγε το πάλαι ποτέ, για 99 χρόνια καμία επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση, 15 χιλιάδες μετάκλητους υπαλλήλους-τα φυντάνια της αριστεράς, έφθασε η ώρα να μιμηθεί τον Σκρουντζ στο βιβλίο του Ντίκενς.

Έχοντας λοιπόν σχεδόν ολοκληρώσει τον κυβερνητικό του βίο με περικοπές, φόρους, φόρους και πάλι φόρους, τώρα στο τέλος ο Τσίπρας είδε το πνεύμα των επόμενων εκλογών να του στέλνει στα πολιτικά Τάρταρα και αποφάσισε ορθά να σώσει την παρτίδα, μήπως και δει τον εκλογικό παράδεισο. Όμως ποντάρει σωστά καθώς απ’ ότι φαίνεται ξέρει σε βάθος του εξυπνότερο και ωραιότερο λαό του κόσμου. Μετά τις άφθονες δόσεις σάνου το 2014 είδε τον εαυτό του πρωθυπουργό, με μοναδικά προσόντα την ημιμάθεια, το θράσος και το απύθμενο ψέμα του, ωπ συγνώμη, αυταπάτη ήταν.

Είδε τον πανέξυπνο αυτό λαό να ψηφίζει 62% την λύση του μαγικού φίλτρου με το τζίνι, που ο ίδιος τους πρότεινε, να κάνει την ιστορικότερη κωλοτούμπα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δημαγωγίας και τα πλήθη με το άγρυπνο βλέμμα της αγελάδας να συνεχίζουν την καταπόνηση σανού. Επειδή όμως τρία χρόνια ξεροσφύρι σανό, η αγελάδα έχει αρχίζει να μοιάζει με σκελετό κατάλαβε ότι θέλει και λίγο τσι-τσι για να ξαναψηφίσει σωστά.

Γι’ αυτό φέτος πάρε κόσμε επιδόματα, για νέους, για γέρους, για όμορφους και για πνιγμένους. Αφού τα μάζεψε όλα απ’ όλους επί τρία χρόνια, υλοποιώντας σαν καλό μαθητούδι τους στόχους των δανειστών δεσμευόμενος για υπερφορολόγηση μέχρι να σβήσει ο Ήλιος, έρχεται να δώσει το δωράκι στα τρεμάμενα χέρια του λαού.

Όχι φυσικά ότι έχει πρόθεση να αλλάξει τακτική, αφού έχει ήδη ψηφίσει την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση συντάξεων και αφορολογήτου για το 2019, αλλά αυτά θα αναγκασθεί να τα κάνει ο Κυριάκος με τον ίδιο να φωνάζει «Ωιμέ!» ως αρχαίος τραγωδός από το πόντιουμ, συγνώμη, το Βήμα της Βουλής.

Γι’ αυτό η πρόσκαιρη αλλαγή του διαιτολογίου μας, από τον σανό με λίγα δωράκια τώρα, θα κρατήσει μέχρι τις πρόωρες εκλογές το 2018. Μετά ούτε σανός, μετά αεροφαγία υπό την καθοδήγηση του μεγάλου μας Ηγέτη, ή έτσι τουλάχιστον θέλει αυτός να πιστεύει και δυστυχώς δεν τον έχουμε ως τώρα διαψεύσει.
*Δικηγόρος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές